Τέσσερα χρόνια στη «Μαρία της Ριανκούρ»

Αυτό το αποδέχθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο την περασμένη Πέμπτη (16-7-08) δίκασε μετά από πολλές αναβολές (ίσως και 10 ή 12) την «Μαρία της Ριανκούρ» και την καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών για απάτη κατά του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, η Μαρία Τσιντέρη, σύζυγος αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκε στο εδώλιο μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα, επειδή εξαπάτησε το Δημόσιο και πήρε 13 εκατ. δρχ. το 1992 για πληροφορίες που θα έδινε για τη σύλληψη των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη». Τότε τα χρήματα της τα είχε βάλει σε σκουπιδοτενεκέ ο τότε Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Μακρής, μετά από σχετική συνεννόηση που είχε μαζί της.
Αυτά τα χρήματα έκρινε το Δικαστήριο ότι δολίως τα πήρε παραπλανώντας τις αρχές και κατ’ επέκτασιν εξαπατώντας το κράτος. Λόγω προτέρου εντίμου βίου, η καταδικασθείσα δεν οδηγήθηκε στις φυλακές, αλλά της απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώνεται να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της κάθε 1 και 16 του μήνα, ενώ της επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της για 3 χρόνια.
Ο εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη 8 ετών, αλλά της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έμεινε τελικά στα 4 χρόνια.
Μάρτυρες κατηγορίας τα πρώην ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ Μακρής, Λαμπαδιάρης, Σύρος, Αποστολόπουλος (Κάλλαχαν), Κρεμμυδάς, Πεντάρης, ενώ αναγνώσθηκαν οι καταθέσεις των πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης Αναγνωστόπουλου και Γκελεστάθη.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η είδηση είχε γίνει γνωστή από το μεσημέρι της Τετάρτης, κανένα ραδιόφωνο ή κανάλι δεν την μετέδωσε, ούτε κάποια εφημερίδα τη δημοσίευσε!
Τι συμβαίνει τελικά; Τους πήρε ο… ύπνος τους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ ή κάποιοι τους… βούλωσαν το στόμα;
Ό,τι και να συμβαίνει, το γεγονός είναι εξαιρετικά περίεργο και θα πρέπει να διερευνηθεί από όλες τις πλευρές. Τόσο από την ΕΣΗΕΑ όσο και από τους επικεφαλής των ΜΜΕ. Γιατί μάλλον κάποιοι, για δικούς τους λόγους, χειραγωγούν την ενημέρωση και ημείς –απλώς– άδομεν..


Σχολιάστε εδώ