Στο γήπεδο του Λευκού Πύργου συνεχίζεται… το ματς

Τόσο ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης όσο και ο Σπύρος Βούγιας, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με τα δημοτικά πράγματα.
Ούτε καν με τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής τους παράταξης.
Σήμερα όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει. Η Χρύσα Αράπογλου και η δημοτική της ομάδα δεν
αφήνει τον Δήμαρχο «σε
χλωρό κλαρί».
Από κοντά και ο Γιάννης Μπουτάρης, που με τον ιδιαίτερο τρόπο του κάνει τον δήμαρχο να βγάζει φλύκταινες, ενώ πίεση στον Παπαγεωργόπουλο ασκεί και
ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως έχει βάλει στόχο το δημαρχιακό αξίωμα.
Ο Βασίλης έχει χάσει την ψυχραιμία του αναγκασμένος να παίζει πια με το παρωχημένο σύστημα… «κατενάτσιο», εκτός έδρας, σε γήπεδα που έχουν να κάνουν κυρίως με οικονομικά σκάνδαλα και ακούνε στο όνομα «πάγια προκαταβολή», «ασφαλιστικές εισφορές», «κοινοί λογαριασμοί» κ.λπ. Τελευταία, αναγκάστηκε να συρθεί στο γήπεδο του Λευκού Πύργου, που δεν έχει μόνον «οικονομικό χρώμα» αλλά και ιστορικό – αισθητικό. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2005, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε εργασίες ανάπλασης της πλατείας του Λευκού Πύργου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών ήρθε στο φως, όπως ήταν
αναμενόμενο, τμήμα του περιτειχίσματος που υπήρχε γύρω από τον Λευκό Πύργο και αμέσως άρχισε μια μεγάλη και θλιβερή περιπέτεια σχετικά με την… τύχη του.
Για το θέμα αυτό κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση που συνυπογράφουν δεκαοκτώ βουλευτές, μεταξύ των οποίων όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, η Πολική Εκπρόσωπος για τον Πολιτισμό Μαρία Δαμανάκη και ο εισηγητής του ΚΤΕ Πολιτισμού Κώστας Καρτάλης.
Οι βουλευτές θέτουν πολλά ερωτήματα, όπως, γιατί δεν τηρήθηκε η απόφαση του ΚΑΣ για τη διατήρηση και ανάδειξη του περιτειχίσματος, αν υπάρχει άδεια της Πολεοδομίας για την ανάπλαση της Πλατείας, την κατασκευή των τρίμετρων «πεσσών» και των παρακείμενων χώρων υγιεινής και ζητούν μια σειρά εγγράφων,
μελετών, εγκρίσεων και βέβαια τα πλήρη οικονομικά στοιχεία
του έργου.


Σχολιάστε εδώ