Πόλεμος για το Στοίχημα, τρικλοποδιές σε Πηλαδάκη και τελεσίγραφο

Όταν δημιουργήθηκε η Σούπερ Λίγκα, πολλοί είπαν ότι στη συμφωνία των μεγάλων έπαιξε βασικό ρόλο το Στοίχημα και οι μελλοντικές προοπτικές που αυτό άνοιγε. Τις προοπτικές αυτές τις διέβλεψε και η ΕΠΟ, η οποία συμπεριέλαβε στο νέο της καταστατικό άρθρο το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εταιρεία στοιχήματος και να διοργανώσει και αυτή το παιχνίδι στην Ελλάδα με την εταιρεία «Ευ Αγωνίζεσθαι», κάτι για το οποίο έχει στραφεί δικαστικά εναντίον της ο ΟΠΑΠ, ο οποίος διατηρεί το μονοπώλιο του παιχνιδιού στην Ελλάδα μέχρι το 2012, αν δεν υπάρξει άλλη περί του αντιθέτου απόφαση.
Μια απόφαση -για το «σπάσιμο» του μονοπωλίου- την οποία πολλοί θέλουν και εποφθαλμιούν και μετά από αυτή είναι έτοιμοι για να διοργανώσουν το δικό τους παιχνίδι στη χώρα μας, παράλληλα με τον ΟΠΑΠ που μάχεται με νύχια και με δόντια.
Οι τζίροι και τα ποσά για τα οποία μιλάμε είναι μεγάλα, κάτι που καθιστά λογικά τα αίτια του πολέμου που μόλις ξεκινά και μαίνεται μεταξύ ΟΠΑΠ και υφυπουργείου Αθλητισμού από τη μια πλευρά και ΕΠΟ, Ολυμπιακού (παρότι ο πρόεδρός του δραστηριοποιείται στο Στοίχημα του ΟΠΑΠ ακόμη), από την άλλη, με τον νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Κώστα Πηλαδάκη να βρίσκεται στη μέση και να δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση, με αποκορύφωμα το ότι αδυνατεί να πείσει το μπλοκ ΕΠΟ, Ολυμπιακού στο διοικητικό της λίγκας να συναινέσει στην υπογραφή τριετούς σύμβασης με τον ΟΠΑΠ για χορηγία στη λίγκα.
Μια τριετή σύμβαση που αν υλοποιηθεί μπορεί να αποφέρει στη Σούπερ Λίγκα περί τα 65 εκατ. ευρώ, ενώ αν η λίγκα της Α’ Εθνικής δεν πάει σε αυτή τη λύση, αλλά επιμείνει στη μονοετή σύμβαση με τον Οργανισμό, κάτι που θέλουν ΕΠΟ και Ολυμπιακός, δεν θα πάρει πάνω από 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σε αντίθεση με τα 17 εκατ. ευρώ που πήρε στο προηγούμενο πρωτάθλημα επί προεδρίας Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Ο Κώστας Πηλαδάκης τα άκουσε και την περασμένη εβδομάδα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην πρώτη τους συνάντηση με την ιδιότητα του κ. Πηλαδάκη ως πρόεδρου της λίγκας.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο «ξανθός» διεμήνυσε στον Κώστα Πηλαδάκη και μέσω αυτού προς πάσα κατεύθυνση πως το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ δεν αμφισβητείται, θέλοντας να κόψει κάθε όρεξη περί αυτής της κατεύθυνσης.
Πάντως, το μπλοκ ΕΠΟ και Ολυμπιακού, που τελικά συναίνεσε στην εκλογή του προέδρου της Λάρισας στην προεδρία της λίγκας, δεν πρόκειται να συναινέσει σε πολλά άλλα πράγματα και κυρίως δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, τουλάχιστον όπως τη θέλουν αυτή τη στιγμή ο Κώστας Πηλαδάκης και πλευρά της κυβέρνησης, με τον Οργανισμό δηλαδή να έχει το πάνω χέρι.
Επειδή, όπως είπαμε, τα λεφτά είναι πολλά και οι τζίροι πολύ μεγάλοι, ο πόλεμος του Στοιχήματος στο ποδόσφαιρο, που έχει αρχίσει εδώ και καιρό, φαίνεται να φουντώνει και όσο αφορά στη μεγάλη λίγκα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το να δούμε πού και πώς θα καταλήξει, αν και καθώς φαίνεται όταν τα πράγματα θα στενέψουν πολύ και με δεδομένο ότι η απελευθέρωση του Στοιχήματος είναι κάτι που δεν είναι σίγουρο, θα υπάρξει συναίνεση ΕΠΟ και Ολυμπιακού για την τριετή συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τον ΟΠΑΠ.


Σχολιάστε εδώ