Πατρινά και… άλλα

Άρχισε η δίκη των «μπράβων»

Για τις 22 Ιουλίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των κυκλωμάτων της νύχτας, που έχει προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία. Το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών την περασμένη Τετάρτη θύμιζε φρούριο, εξαιτίας των μέτρων της Αστυνομίας για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 25 άτομα, ενώ τρία ακόμα διαφεύγουν τη σύλληψη, χωρίς να αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να εμφανιστούν τελικά στο Δικαστήριο. Αρκετοί από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ δούλευαν στην υποδοχή νυχτερινών καταστημάτων, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονταν κέντρα διασκέδασης της πόλης.
Η δίκη θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς, εκτός από το πλήθος των κατηγορουμένων, υπάρχουν περίπου 50 μάρτυρες που πρόκειται να εξεταστούν. Όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διακοπεί στις 14 Αυγούστου και να συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 16 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση, ενώ τουλάχιστον 3 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τον νόμο περί όπλων. Τέσσερα άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη δολοφονία του Ανδρέα Παΐζη τον Απρίλιο του 2005 έξω από τη λέσχη που διατηρούσε στην οδό Ι. Βλάχου. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, κάποιοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για συνέργεια σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες και εμπρησμούς.
Από τους 25 που θα καθίσουν στο εδώλιο, οι 11 είναι ήδη προφυλακισμένοι, ενώ οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η Αστυνομία φταίει, λέει ο Αρχηγός Λιμενικού

Αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίζονται το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μας οι αστυνομικές αρχές άφησε κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρος Ρετζεπέρης.
Διέκρινε «χαλαρότητα» στα αστυνομικά μέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, τους τελευταίους μήνες. Έσπευσε όμως να «διευκρινίσει» πως, κατά την άποψή του, αυτό μάλλον οφείλεται στον πρόσφατο σεισμό και στις πληγές που δημιούργησε σε ολόκληρη την Αχαΐα.
Ο Αρχηγός του Λιμενικού είχε συνάντηση με τις αστυνομικές αρχές στο μέγαρο της Ερμού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ τη δυσαρέσκειά του, ενώ όπως είπε, για το θέμα αναμένεται να επιδιώξει και ραντεβού τις επόμενες ημέρες, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλη Τσιατούρα.
Ο κ. Ρετζεπέρης δέχτηκε τα παράπονα των λιμενικών για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο λιμάνι και ενημερώθηκε για τα δεκάδες καθημερινά περιστατικά με αλλοδαπούς που περνούν την περίφραξη και προσπαθούν να κρυφτούν σε φορτηγά ή να ανέβουν σε πλοία ακόμα και από τους κάβους. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος μίλησε για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών που συλλαμβάνονται σε αυτά τα περιστατικά και για εικόνες που προκάλεσαν πανελλήνιο σάλο.

Μηνύσεις και αγωγές για τον καταυλισμό

Σε υποβολή μήνυσης εναντίον του προϊστάμενου της Πολεοδομίας Πατρών Βασίλη Τσονάκα προχώρησαν οι κάτοικοι της οδού Ευρώτα για την άρνηση της υπηρεσίας να κατεδαφίσει τον καταυλισμό των Αφγανών. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας ενημέρωνε με επιστολή του τον υπουργό Εσωτερικών ότι ο δήμος θα μείνει κλειστός στις 24 του μήνα, αν δεν λυθεί το θέμα.
Οι κάτοικοι πήγαν για μια ακόμη φορά στα Δικαστήρια Πατρών, όπου συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, για να προχωρήσουν στην υποβολή μήνυσης εναντίον της Πολεοδομίας, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν αγωγές εναντίον δήμου, νομαρχίας και περιφέρειας, προσπαθώντας έτσι να ασκήσουν πίεση, ώστε να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.


Σχολιάστε εδώ