ΠΑΡΕ ΧΑΤΖΑΡΑ κύριε Καραμανλή

Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση με τα κρούσματα ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό, μερικές μόνο εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και θα πρέπει πλέον να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να πάρει κεφάλια και να ξηλώσει όλους όσοι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, παίζουν με την υγεία των αθλητών και των αθλητριών και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα λίγο πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Αυγούστου.
Ένα ακόμη κρούσμα ντόπινγκ αποκαλύφθηκε προχθές και αφορά σε αθλητή της πυγμαχίας, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και βεβαίως δεν πρόκειται -αν και το β’ δείγμα είναι θετικό- να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε επίσημα ότι είναι θετικό και το β’ δείγμα της κολυμβήτριας που από την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί ντοπαρισμένη (σε εξωγενή τεστοστερόνη) και είναι η κολυμβήτρια του Αρη Θεσσαλονίκης Μαρία Δεμερτζή.
Αν και το όνομα του αθλητή δεν ανακοινώνεται, όταν πρόκειται για το α’ δείγμα, πολλοί θυμήθηκαν με αυτή την αφορμή μια παλαιότερη ιστορία με τον θάνατο ενός αθλητή της πυγμαχίας στην Πάτρα πριν από μερικά χρόνια.
Κάπου υπάρχει μια διασύνδεση, ενώ το νέο αυτό κρούσμα φέρεται να συνδέεται με μια δικογραφία που έχει σχηματιστεί για εμπλοκή σε δολοφονία, μια δίκη που εκκρεμεί και έναν πόλεμο συμμοριών…
Τα πράγματα, πάντως, έχουν φτάσει στο απροχώρητο με τα κρούσματα και τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα. Είναι σαφές πως μετά την 4η Απριλίου 2008, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ντόπινγκ στην άρση βαρών, πολλά άλλαξαν, ακόμη και ο τρόπος ανίχνευσής του στην Ελλάδα.
Μετά τους 11 αρσιβαρίστες ήρθε ο κολυμβητής Γιάννης Δρυμωνάκος, ο κωπηλάτης Γιάννης Τσάμης, ο αθλητής του στίβου Δημήτρης Ρέγας, η Μαρία Δεμερτζή και τώρα ο πυγμάχος. Το ντόμινο κρουσμάτων ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό, για το οποίο γράφαμε και την περασμένη Κυριακή, δυστυχώς επιβεβαιώνεται και απ’ ό,τι φαίνεται και λέγεται δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.
Γι’ αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού, ακόμη και αν αυτό στοιχίσει σε μετάλλια και διακρίσεις. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, διότι η Ελλάδα συνεχώς εκτίθεται και βρίσκεται πολύ κοντά στη διαπόμπευση, μια και ακόμη υπάρχουν 300 δείγματα προς έλεγχο στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ…


Σχολιάστε εδώ