Ο Καρατζαφέρης τους χορεύει όλους…

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι ο κ. Καρατζαφέρης τους τελευταίους μήνες κάνει «προσωπικό παιχνίδι», καθώς αντιλαμβάνεται ότι δεν διαθέτει τα στελέχη εκείνα που να μπορούν να «τραβήξουν το κάρο».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κόντρα του με το ΚΚΕ δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ήταν βάσει σχεδίου κι αυτό διότι: Πρώτον, ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι η αντιπαράθεσή του με το ΚΚΕ, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ευνοεί τον ΛΑΟΣ γιατί συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του και ικανοποιεί το δεξιό ακροατήριο της χώρας. Δεύτερον, ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι η αντιπαράθεσή του με το ΚΚΕ για τα οικονομικά θα του αποφέρει πολιτικά οφέλη, καθώς εμφανίζεται να μάχεται για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή της χώρας και δεδομένου ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω ελέγχου. Πολιτικοί αναλυτές από την πλευρά τους προσθέτουν έναν τρίτο λόγο, ότι ΚΚΕ και ΛΑΟΣ απευθύνονται σ’ ένα κοινό σώμα ψηφοφόρων. Σ’ αυτούς που είναι κατά των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εναντίον της πλουτοκρατίας.
Η σκληρή στάση που τηρεί έναντι της κυβέρνησης ο κ. Καρατζαφέρης στοχεύει στο να «απορροφήσει» τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν διαμαρτυρόμενοι τη Ν. Δημοκρατία. Κατά συνέπεια, τους επόμενους μήνες και μέχρι τις εκλογές θα επιμείνει στην κριτική του στα εθνικά θέματα, αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας. Εκεί όπου θεωρεί ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Στελέχη του κόμματος που ρωτήθηκαν γιατί ο ΛΑΟΣ δεν φαίνεται να εισπράττει από τη φθορά της κυβέρνησης την απέδωσαν σε δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, διότι ο Κ. Καραμανλής παραμένει άφθαρτος παρά τη φθορά της κυβέρνησης, ενώ πολλοί, αν και δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, δεν φεύγουν από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι εξουσία και ελπίζουν πάντα σε κάποιο «ρουσφέτι». Δεύτερον, διότι ο ΛΑΟΣ μέχρι τώρα περιορίζεται στο να ασκεί κριτική, να κάνει καταγγελίες και δεν καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων. Τα ίδια στελέχη πάντως επιμένουν ότι στους τρεις ψηφοφόρους που μετακινούνται προς τον ΛΑΟΣ οι δύο προέρχονται από τη ΝΔ και ο ένας από το ΠΑΣΟΚ. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς, παράγοντες του ΛΑΟΣ υποστηρίζουν ότι δεν υφίστανται εσωτερικά προβλήματα, υπάρχει ομοψυχία και ότι όλα τα στελέχη είναι μια γροθιά.


Σχολιάστε εδώ