Μια περιουσία για το ΓΣ ταξίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Από αυτή εδώ τη σελίδα είχαμε πολλές φορές γράψει για τα εισιτήρια του Euro 2008 και τα πανάκριβα πακέτα που έπρεπε να πληρώσουν οι Έλληνες φίλαθλοι για να μεταβούν στο Σάλτσμπουργκ και να δουν από κοντά την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τα εισιτήρια και τα ταξιδιωτικά πακέτα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τα οποία, αν της Αυστρίας ήταν ακριβά, αυτά είναι απλησίαστα. κατʼ αρχάς οι δύο περιπτώσεις έχουν το κοινό σημείο του ότι τόσο η ΕΠΟ για το Euro όσο και η ΕΟΕ για τους Ολυμπιακούς έχουν αναθέσει τα ταξιδιωτικά πακέτα σε ένα πρακτορείο, έτσι ώστε να υπάρχει μονοπώλιο.
Η ΕΠΟ τα έχει δώσει στο «GS Travel» και η ΕΟΕ τα έχει δώσει στο «Planet Tours», το οποίο ζητά από 3.000 έως 5.100 ευρώ για ένα ταξίδια 8-13 ημερών στο Πεκίνο, χωρίς στην τιμή αυτή να συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και τα εισιτήρια των αθλημάτων, κάτι που σημαίνει ότι η τιμή θ’ ανέβει αρκετά.
Όσοι βέβαια επέλεξαν να πάνε στο Πεκίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μεμονωμένα, θα πληρώσουν τα μισά λεφτά και ακόμη λιγότερα, αφού και ξενοδοχεία με κενά δωμάτια υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά και εισιτήρια για όλα τα αθλήματα υπάρχουν διαθέσιμα.
Όσο για το πότε η ΕΟΕ ανέθεσε στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο την αποκλειστικότητα των ταξιδιωτικών πακέτων για το Πεκίνο και τη διάθεση των εισιτηρίων των Αγώνων, όσα μέλη της ολομέλειάς της ρωτήθηκαν γι’ αυτό δήλωσαν άγνοια…


Σχολιάστε εδώ