Μας τα ψέλνει και με το δίκιο του

Ένας μεγάλος του χώρου μας, με πολύ σημαντική και αναγνωρισμένη προσφορά, καταξιωμένος από την ασυμβίβαστη στάση του στα πέτρινα χρόνια, τότε που δοκιμαζόταν καθένας σε αντοχή και αξίες, ο Γιώργος Ρωμαίος, μας τα ψέλνει -και με το δίκιο του- για το… είδος της ενημέρωσης που προσφέρουμε στον ελληνικό λαό, και όχι μόνο.
Απόλυτα δικαιολογημένες οι επισημάνσεις του, όπως τις δημοσιοποίησε σε άρθρο του στο «Βήμα», όπου γράφει κάθε Κυριακή. Με αφορμή την ανύπαρκτη δημοσιογραφική… κάλυψη του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Ρωμαίος σημειώνει τα εξής, που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον ρόλο που παίζουν σήμερα τα ΜΜΕ:
«Τι γνωρίζουν γιʼ αυτό το συνέδριο οι τηλεθεατές; Μόνο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη, ομοφώνως, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και από τη μακρά εισήγησή του και τις παρεμβάσεις του μόνο την αναφορά στη διαφθορά!
Διερωτώμαι πώς δεν βρέθηκαν δημοσιογράφοι να ερωτήσουν-ανακρίνουν τον Πρόεδρο του Ιράκ για την κατάσταση στη χώρα του, τον ισραηλινό υπουργό για το αν οι ασκήσεις με ελληνική συμμετοχή είχαν σχέση με το Ιράν, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για το τι θα κάνει με το Κοσσυφοπέδιο και τον σύζυγο της δολοφνηθείσης Μπεναζίρ Μπούτο για το ποιες είναι οι απόψεις του σχετικά με την τρομοκρατία.
Ελπίζω να μην πάρω τη συνήθη απάντηση: Αυτά είναι θέματα που ”δεν πουλάνε”…».

Έτσι είναι, δυστυχώς, αγαπητέ Γιώργο Ρωμαίο. Άλλαξαν όλα από τότε που «έπιασες» εσύ -και όχι η Αστυνομία- τον δολοφόνο του Λαμπράκη, τον Γκοτζαμάνη.


Σχολιάστε εδώ