Κύμα φυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κύμα φυγής παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί (συνταγματάρχες, πλοίαρχοι, ταξίαρχοι, αντισυνταγματάρχες, αντισμήναρχοι κ.λπ.), μόλις συμπληρώνουν 25 χρόνια υπηρεσίας, υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, όταν ένας αξιωματικός συμπληρώσει 25 χρόνια στο στράτευμα και υποβάλει παραίτηση, αυτή μετά από 6 μήνες γίνεται υποχρεωτικά δεκτή! Κάτι που σημαίνει πως όσοι δήλωσαν παραίτηση δεν υπάρχει τρόπος να παραμείνουν στο στράτευμα, ανεξάρτητα από τα κενά που ενδεχομένως δημιουργούνται στον κορμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π» αυτό οφείλεται αφενός στην ανησυχία που έχουν οι αξιωματικοί για το συνταξιοδοτικό τους, καθώς φοβούνται δυσμενείς αλλαγές στο μέλλον, και αφετέρου σε κάποιες υποσχέσεις που δόθηκαν σε ορισμένους και δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να αισθανθούν απογοήτευση και να την εκφράσουν μ’ αυτόν τον τρόπο…
Η ομαδική φυγή όμως των αξιωματικών αφήνει σημαντικά κενά στην ιεραρχία των τριών Όπλων, κάτι που σημαίνει πως κάποιοι τομείς της εθνικής άμυνας της χώρας θα μείνουν ακάλυπτοι!
Όπως τόνιζαν έγκυροι κύκλοι του Πενταγώνου, τα κενά τώρα δεν φαίνονται, αφού για τους επόμενους 6 μήνες δεν θα υπάρξουν αλλαγές ούτε και αποχωρήσεις, μετά από 6 μήνες όμως θα υπάρξουν κενά και μάλιστα σημαντικά.
Οι επιτελείς των τριών Όπλων προσπαθούν από τώρα να βρουν εναλλακτικές λύσεις και κύριο μέλημα έχουν την αντιμετώπιση του προβλήματος σε προκεχωρημένες μονάδες της ακριτικής περιοχής με μεταθέσεις από τις μονάδες των μετόπισθεν.
Πάντως, και αυτές οι αθρόες μεταθέσεις που θα γίνουν θα δημιουργήσουν μία μίνι κοινωνική αναταραχή, αφού πολλοί αξιωματικοί, και κυρίως οικογενειάρχες, θα υποχρεωθούν να αλλάξουν τόπο κατοικίας, τα παιδιά τους σχολικό περιβάλλον κ.λπ.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι αυτή η αναταραχή με το κύμα παραιτήσεων δεν εμφανίζεται μόνο στο στράτευμα, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς του Δημοσίου, όπου οι υπάλληλοι είτε φεύγουν με εθελουσία, είτε δηλώνουν παραίτηση φοβούμενοι ότι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα έχουν επιπτώσεις στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.


Σχολιάστε εδώ