ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

// Μετά το τέλος του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά την περασμένη Τετάρτη διαπαραταξιακό «πηγαδάκι» είχε δημιουργηθεί στο «Σκηνικό» στην πλατεία Κοραή. Είδαμε μεταξύ άλλων τον Γιώργο Δαβάκη, την Λίτσα Καλαγιά, το Βασ. Βουγιουκλάκη, τους Στ. Γαϊτανάρο, τον Κ. Ρεσβάνη, τον Στ. Μπρατσόλη, τον Ηλία Κατσαφάδο κ.α. Κάτι τέτοια καλοκαιρινά απόβραδα είναι απόλαυση ο Πειραιάς. Και βέβαια αυτό το γνωρίζουν καλά οι Πειραιώτες κι όποτε μπορούν μένουν μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία… Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται…

// Ένα πάγιο αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου του Πειραιά επανήλθε στην επικαιρότητα. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση των ιατρικών εξετάσεων των αθλητών από πόρους του ΟΠΑΠ ή του υφυπουργείου Αθλητισμού… Όλο το κόστος δεν ξεπερνάει τις 150.000 – 200.000 ευρώ ετησίως για να έχουν ιατρική περίθαλψη οι αθλητές 100 ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης. Εκεί που ο ΟΠΑΠ «πετάει» λεφτά σε άσχετες χορηγίες, δεν θα ήταν καλύτερα να χρηματοδοτήσει τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών αυτών; Που αντί να… τρέχουν στα καφενεία και να σπαταλάνε άσκοπα τον χρόνο τους, επιδιώκουν να γίνουν τα νέα αστέρια του ποδοσφαιρικού στερεώματος της χώρας;

// Μύγα στο… σπαθί τους δεν σηκώνουν στη ΔΕΠΕΠ για το θέμα της διαφημιστικής παραχώρησης του Πύργου του Πειραιά. Ο διαγωνισμός που είχε γίνει απέβη άγονος, αλλά θα ξαναγίνει όσες φορές χρειασθεί μέχρι να εμφανισθεί εκείνος που θα δώσει τα χρήματα που πρέπει να δοθούν. Εκπτώσεις στη διαφάνεια και την αξιοπιστία της επιχείρησης που προΐσταται δεν κάνει ο Μπρατσόλης.

// Όταν γράφαμε ότι υπάρχουν καταγγελίες από συγκεκριμένους επιχειρηματίες ότι γίνεται… πλιάτσικο στα κοντέινερ που ξεφορτώνονται στο λιμάνι και κάποιοι υπάλληλοι του ΟΛΠ έχουν γίνει… πλούσιοι από αυτήν την δουλειά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ν. Αναστασόπουλος μας είχε διαψεύσει τονίζοντας ότι δεν έχει… ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Προχθές όχι ένα, αλλά 15 κοντέινερς βρέθηκαν έξω από τον χώρο του ΟΛΠ στο Πέραμα, χωρίς να έχουν περάσει από τελωνείο! Πώς βγήκαν τα κιβώτια δεν… γνωρίζουμε. Μόνα τους πάντως, αποκλείεται. Ο κ. διευθύνων τι έχει να πει γι αυτό; Ούτε και τώρα δεν… άκουσε τίποτα;

// Μετά τη γαλλική κυβέρνηση, που ζήτησε τη βίλα Ζαχαρίου για να στεγάσει το Γαλλικό Ινστιτούτο, μια ακόμη κυβέρνηση θέλει να… ακουμπήσει στον Πειραιά. Πρόκειται για την κυβέρνηση της Κύπρου, που ζήτησε τη συνεργασία του δήμου για να στεγάσει το «Σπίτι της Κύπρου» στο νεοκλασικό κτίριο πίσω από το παλαιό Ταχυδρομείο! Για τον λόγο αυτόν μάλιστα ο κύπριος πρέσβης κατέβηκε στο δημαρχείο την περασμένη εβδομάδα και συναντήθηκε με τον Φασούλα. Σαν πολλή… πέραση δεν έχει διεθνώς ο Πειραιάς τελευταία;

// Δεν έλειψε από κανέναν αγώνα μπάσκετ της Εθνικής μας ο δήμαρχος. Ως μπασκετάνθρωπος, κάθε βράδυ ήταν συν γυναιξί και τέκνοις στο ΟΑΚΑ για τους αγώνες της Εθνικής μας. Μάλιστα δεν καθόταν στα επίσημα ως δήμαρχος Πειραιά αλλά πήγαινε στα καθίσματα πίσω από τον πάγκο της εθνικής μας για να «τα λένε» με τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και όλα τα άλλα τα παιδιά της «χρυσής» ομάδας του ’87, που δημιούργησε το σημερινό ελληνικό θαύμα του μπάσκετ.

// Δεν θα είναι… ευάλωτα πλέον στα κάθε είδους συνθήματα και τα «γκράφιτι» τα δημόσια κτήρια, τα αγάλματα και τα περβόλια του Πειραιά. Με μια ειδική ουσία που δοκιμάζει ο δήμος θα επαλείφονται τα «επικίνδυνα» σημεία και όταν στεγνώσει αυτή η ουσία, που είναι διαφανής, ό,τι και να γράψει κανείς πάνω της φεύγει εύκολα με ένα απλό σκούπισμα με πανί.

// Μια ακόμη προσπάθεια για να καθαρίσει την πόλη κάνει ο δήμος. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η αγορά τριών μεγάλων απορριμματοφόρων που ονομάζονται «σκουλήκια» και έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Τα οχήματα αυτά θα αδειάζουν τα απορριμματοφόρα και θα μεταφέρουν εκείνα τα σκουπίδια στη χωματερή! Έτσι τα απορριμματοφόρα θα μένουν στον Πειραιά και θα μπορούν να κάνουν πιο συχνά και πιο πολλά δρομολόγια αποκομιδής.

// Σύσκεψη για την πρόοδο της εργασίας στο Δημοτικό Θέατρο έγινε την περασμένη Πέμπτη. Εξετάστηκε η πορεία των εργασιών και έγινε επιτόπου έλεγχος μαζί με τους αρχιτέκτονες και τους εργολάβους. Ήδη εκδόθηκε και η απαραίτητη οικοδομική άδεια, ώστε να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι εργασίες επί του κτιρίου. Να σημειώσουμε ότι στις σκέψεις του δημάρχου είναι το ημερολόγιο του δήμου του 2009 να είναι αφιερωμένο στο Δημοτικό Θέατρο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο κόσμημα αυτό της πόλης.

// Όλους περιμέναμε να τους δούμε στο πάρτι του Π. Κωστόπουλου το προπερασμένο Σάββατο στη Μύκονο, με την ευκαιρία της βάφτισης του γιου του, εκτός από τον Γ. Δαβάκη, μια και δεν γνωρίζαμε τι άκρες έχει και τελικά τον είδαμε στο ίδιο τραπέζι με τον Κωστόπουλο, τον Κόκκαλη και μετά στη δεξίωση με τη Μενεγάκη, τον Μιχ. Χανδρή, τον Ν. Χατζηνικολάου, τη Μαριάννα Λάτση, τον Σάκη Ρουβά, τη Στάη και άλλους… Όποια πέτρα και να σηκώσεις τελικά…

// Ιερή συμμαχία με την Ντόρα φαίνεται ότι έχει κάνει ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος. Όπως μάθαμε, ικανά στελέχη του Πειραιά τα… δρομολογεί για λογαριασμό του και τα πηγαίνει στο γραφείο του. Ορισμένα μάλιστα από τα στελέχη αυτά ήταν στο επιτελείο άλλων βουλευτών ή πολιτευτών, της ΝΔ βέβαια, στον Πειραιά. Γιατί άραγε άρχισαν τα όργανα;

Εγκαλείται ο δήμαρχος γιατί δεν έκανε προσλήψεις!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο γραμματέας της περιφέρειας Αττικής απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Πειραιά, επειδή αν και πήραν απόφαση για 230 προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, τελικά δεν την εφάρμοσαν ποτέ. Ο περιφερειάρχης ζητά από τον δήμαρχο και τους συμβούλους να παρουσιαστούν μπροστά του εντός 10 ημερών για να απολογηθούν!
Την ώρα δηλαδή που όλοι ψάχνονται για παράνομες ή αδικαιολόγητες προσλήψεις, ο περιφερειάρχης Αττικής εγκαλεί τους συμβούλους και τον δήμαρχο Πειραιά γιατί δεν έκαναν προσλήψεις! Αλήθεια γιατί… κόπτεται τόσο πολύ να γίνουν οι προσλήψεις ο κ. Μανιάτης; Μήπως έχει τίποτα… δικό του να διορίσει; Γιατί αλλιώς τέτοια… πρεμούρα δεν εξηγείται…
Ο Π. Φασούλας απαντώντας στις αιτιάσεις του περιφερειάρχη μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πιστεύω, κύριε γενικέ, ότι θα ήταν εύλογο, ίσως, να εγκαλείται ο δήμαρχος ή το δημοτικό συμβούλιο για υπεράριθμες ή αδικαιολόγητες προσλήψεις.
Το αντίθετο, όπως εν προκειμένω, να εγκαλείται ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο επειδή δεν έκαναν προσλήψεις, που όπως είναι αυτονόητο συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση των δημοτών είναι πρωτοφανές.
Βεβαίως, κύριε γενικέ, αν έχετε την πρόθεση να καλύψετε το οικονομικό βάρος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε αμέσως στις προσλήψεις με τις προβλέψεις του νόμου». Το θέμα έφθασε και στο ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, το οποίο καταδίκασε την ενέργεια του περιφερειάρχη. Αν όμως ο κ. Μανιάτης θέλει τόσο πολύ να γίνουν οι προσλήψεις, δεν έχει παρά, όπως του είπε και ο Φασούλας, να… πληρώσει ο ίδιος τους προσληφθέντες. Ιδού η Ρόδος!

Και ένα… και δύο… γραφεία στον Πειραιά…

Αφού ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος, αφού διαμαρτυρήθηκαν ο δήμαρχος, ο νομάρχης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς, οι αρμόδιοι αποφάσισαν, με έναν μήνα καθυστέρηση, να ανοίξουν και δεύτερο γραφείο Κτηματογράφησης (παράλληλα με αυτό στα Ολυμπιακά Ακίνητα Π. Φαλήρου), το οποίο λειτουργεί για τα ακίνητα του Δήμου Πειραιά, στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10). Η είσοδος είναι από τον Άγιο Νικόλαο, δίπλα στο τελωνείο του Λιμεναρχείου Πειραιά και το γραφείο λειτουργεί από 8.30 ως 15.30 και κάθε Τετάρτη ως τις 20.00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας ειναι το 210 4550803.

Ανάσα… καθαριότητας για το όρος Αιγάλεω

Επιτέλους! Το όρος Αιγάλεω, το πιο… παρεξηγημένο βουνό της Αττικής (και το πιο ιστορικό συγχρόνως) άρχισε να καθαρίζει από τα άχρηστα αντικείμενα και τα σκουπίδια που πέταγαν στις πλαγιές του πολλοί ασυνείδητοι συμπολίτες μας, οι οποίοι το είχαν καταντήσει… χωματερή!
Τις τελευταίες μέρες, ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ο ΕΣΔΚΝΑ, η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πειραιά ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του όρους, η οποία μέχρι στιγμής έχει θεαματικά αποτελέσματα.
Η επιχείρηση είχε στόχο να διανοίξει δασικούς δρόμους του βουνού ώστε να μπορούν να διέρχονται βαρέα οχήματα της Πυροσβεστικής, να καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο από απόβλητα, σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα που είχαν παράνομα απορριφθεί και να μειώσει τις πιθανότητες φωτιάς και υλοποιήθηκε το τριήμερο Δευτέρα 14, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008.
Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιώντας φορτωτές και φορτηγά αλλά και με τα χέρια καθάρισαν τους δασικούς δρόμους από μπάζα και ογκώδη αντικείμενα και αποψίλωσαν συστηματικά μεγάλες εκτάσεις.
Μιλώντας για την επιχείρηση αυτή ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε: «Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να πετάμε εμείς οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι για εμάς τα σκουπίδια μας, τα άχρηστα αντικείμενά μας, τα μπάζα μας στο βουνό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Όρος Αιγάλεω είναι μοναδικό και αναντικατάστατο για την περιοχή μας. Η προστασία του και η φροντίδα του είναι ευθύνη όλων μας».


Σχολιάστε εδώ