ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Η ΖΗΜΕΝΣ!

Ήδη δόθηκε εντολή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης για έρευνα της υπόθεσης και καταλογισμό ευθυνών, την ίδια ώρα που η Siemens με περισσή… θρασύτητα ζητάει και τα ρέστα, διεκδικώντας 5.600.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για πιστωτικό υπόλοιπο που εμφανίζεται στις δηλώσεις εισοδήματος!
Παράλληλα, κλιμάκια «σκληρών» εφοριακών κάνουν αυτοψίες στην Τήνο, τις Σπέτσες και τη Μύκονο, όπου έχουν ακίνητα ο Χριστοφοράκος, ο Δενδρινός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα:
Η αποκάλυψη της εφημερίδας μας για το 1 εκατ. ευρώ που είχαν πάρει εφοριακοί για να καλύψουν τα πλαστά τιμολόγια της Siemens προκάλεσε την εντολή προς τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης για τη διενέργεια έρευνας για το δημοσίευμά μας και για ευθύνες εκείνων που ήξεραν και δεν έθεσαν αμέσως σε διαθεσιμότητα τους δύο εφοριακούς.
Εξάλλου η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για επανέλεγχο της Ζήμενς από το 1997 μέχρι το 2003 προκάλεσε κλίμα πανικού και ανησυχίας στους εφοριακούς, οι οποίοι στο σύνολό τους σχεδόν δεν θέλουν να αναλάβουν τον έλεγχο γιατί –όπως υποστηρίζουν– δεν θέλουν να μπλέξουν, καθώς διάχυτη είναι η αίσθηση πως θα πιεστούν για να πουν ότι όλα είναι εντάξει!
Να σημειώσουμε ότι οι τότε αρμόδιοι ήταν ο κ. Παπαγιαβής και στη συνέχεια ο νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Ανδριανόπουλος.
Να σημειωθεί ότι επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη (υφυπουργός Φωτιάδης) είχε γίνει ο έλεγχος στη Siemens και επί ΝΔ (Αλογοσκούφης με υφυπουργό τον Αδάμ Ρεγκούζα) είχαν διαταχθεί άλλοι δύο έλεγχοι.
Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψε τίποτε! Στον πρώτο έλεγχο υπέγραψαν τα βιβλία οι ελεγκτές ότι ήταν… ειλικρινή, ενώ στον δεύτερο δεν πήγαν καθόλου οι ελεγκτές στο λογιστήριο της Siemens.
Το οξύμωρο, εν προκειμένω, είναι πως η Siemens έκρινε σκόπιμο να περάσει τώρα στην… αντεπίθεση και να ζητήσει από το κράτος να της επιστραφούν 5,6 εκατ. ευρώ, για πιστωτικό υπόλοιπο που εμφανίζει στις δηλώσεις εισοδήματος που κατέθεσε!
Ειδικότερα, στις 18/6 με δισέλιδη επιστολή του το υπουργείο Οικονομικών προς το ΔΕΚ, τη διεύθυνση που ελέγχει τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ, είχε ζητήσει να γίνει προσωρινός έλεγχος σε 50 μεγάλες «αλυσίδες», μεταξύ των οποίων ήταν η Ζήμενς, ο «Γερμανός», ο ΑΚΤΩΡ κ.λπ. για να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται το ποσό που διεκδικούσαν ως πιστωτικό.
Στο μεταξύ δεν είναι καθόλου ασύνδετες με τα τελευταία γεγονότα οι έφοδοι που έκαναν τις τελευταίες μέρες σε διάφορα νησιά εφοριακοί από τους χαρακτηρισμένους ως «σκληρούς».
Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ πήγαν στην Τήνο (εκεί έχει ως γνωστόν οικόπεδα η παρέα της Ζήμενς), τη Μύκονο και τις Σπέτσες (έχει βίλα ο Γεωργίου).
Εντύπωση επίσης προκαλεί η σιωπή της Ελληνικής Τράπεζας που λέγεται ότι διακίνησε το «μαύρο χρήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα ανήκει στην Εκκλησία της Κύπρου (είναι ο βασικότερος μέτοχος με πάνω από 25%) και είχε ορίσει εκτελεστικό πρόεδρο τον Πασχάλη Πασχαλίδη (πέθανε πριν από λίγες μέρες και ήταν ιδρυτής της), του οποίου ο γαμπρός είναι ο Μενέλαος Μενελάου, που ήταν παλαιότερα υπεύθυνος της Siemens στην Κύπρο.
Λέγεται ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επιθυμεί να συνενωθεί η Ελληνική Τράπεζα με την Τράπεζα Κύπρου.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι ζητήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού από όλες τις υπηρεσίες να του γνωρίσουν τις συμβάσεις με τη Ζήμενς που έχουν υπογράψει!

Κύριε Σανιδά, τι άλλο πρέπει να ομολογήσει ο κ. Χριστοφοράκος, ότι έδινε μαύρα χρήματα σε πολιτικούς, ότι τους δωροδοκούσε, για να τον αρπάξει ο ανακριτής και να τον στείλει στον Κορυδαλλό; Όπως επίσης και τη διοίκηση της Ζήμενς, εντολές της οποίας εκτελούσε ο άνθρωπός τους, όχι φυσικά χωρίς λόγο, αλλά για να πάρει δουλειές YΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ, κλέβοντας τον ελληνικό λαό;


Σχολιάστε εδώ