Διάδρομοι και Ψίθυροι

ΕΧΑΕ: Σε «αγορά» («buy») αναβαθμίζει τη σύστασή της η Citigroup, η οποία όμως παράλληλα μείωσε και την τιμή-στόχο στα 14 ευρώ.

Αρνητικότατες οι προβλέψεις για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο από τη Merrill Lynch. ΟΧΙ, μην ψάξετε να βρείτε λογική στην… εξόφθαλμη ανακολουθία των εκθέσεων μεγάλων οίκων αναφορικά με τον κλάδο των τραπεζών και την πορεία της αγοράς μας γενικότερα. Η ουσία είναι πως οι… φίλοι μας οι ξένοι αλλάζουν κατά το δοκούν απόψεις! Σε κάθε περίπτωση πάντως σε αυτήν την έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η Merrill Lynch προχωρεί στη μείωση της τιμής-στόχου για τις Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα και για την Τράπεζα Πειραιώς. Εντύπωση πάντως προκαλεί το ότι παράλληλα αλλάζει και τις συστάσεις της (πλην Εθνικής, που παραμένει ως πρόταση αγοράς), για την μεν Alpha Bank σε διακράτηση και για τις Eurobank και Πειραιώς προβλέπει πως θα υποαποδώσουν του Γενικού Δείκτη («underperform»)!

Η εβδομάδα έφερε νέα χαμηλά για Intralot και Tιτάνα. Τροφή για σκέψη…

ΟΠΑΠ και Motor Oil οι μεγάλοι -θετικοί- πρωταγωνιστές μέσα στη γενικότερη απαξίωση!

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως αρκετοί τίτλοι από τους λεγόμενους «σταθερούς» καταγράφουν πλέον σωρευτικές απώλειες άνω του 50%! Όταν μάλιστα μιλάμε για τίτλους όπως της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, του Μυτιληναίου ή των Folli Follie, τίτλους δηλαδή που παραδοσιακά θεωρούνται «ακλόνητα λιμάνια» σε χαλεπούς καιρούς, τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα όντως είναι πολύ δύσκολα στην αγορά. Μήπως όμως να βλέπαμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος; Όπως για παράδειγμα ότι οι συγκεκριμένες μετοχές, που προφανώς δεν χρειάζονται συστάσεις, αποτελούν πλέον αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε εξόφθαλμα προκλητικές αποτιμήσεις;


Σχολιάστε εδώ