Αρσενικό είχαν ρίξει στη θάλασσα κοντά στο Σούνιο!

Μπάνιο σε… θανατηφόρα νερά θα έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπορούσαν να… αποδράσουν από το «κλεινόν άστυ» και θα πήγαιναν να δροσιστούν κάπου κοντά στη Φώκαια.
Τους… έσωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που απλός και προσιτός όπως είναι ξεκίνησε να πάει για μπάνιο στην περιοχή, με τη συνοδεία του Λεωνίδα, του πιστού αστυνομικού του, που επί πολλά χρόνια τον ακολουθεί και βρίσκεται πάντα δίπλα του.
Προχωρώντας με το αυτοκίνητο του Προέδρου, κοντά στο 48ο χιλιόμετρο, ο Κ. Παπούλιας είδε έναν όρμο που του άρεσε και σταμάτησε να κάνει μπάνιο. Η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη και κατοπτεύοντας προς τη θάλασσα για να δει πώς θα κατέβει διαπίστωσε πως στη θάλασσα επέπλεαν νεκροί 15 γλάροι, ενώ κάποιοι άλλοι πετούσαν γύρω τους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως ειδοποίησε την Άμεση Δράση, που έφτασε τάχιστα και αμέσως έλαβε δείγμα από το νερό. Επειδή όμως το δείγμα ήταν πολύ μικρό, στη συνέχεια ελήφθη μεγαλύτερη ποσότητα, η οποία και εστάλη στο ΕΛΚΕΠΕ (Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Περιβάλλοντος).
Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά! Ανακαλύφθηκε πως το νερό περιείχε αρσενικό, ισχυρότατο δηλητήριο, το οποίο εκτιμάται ότι βρέθηκε στη θάλασσα πιθανότατα από κάποιο παράνομο εργαστήριο χρυσού, που βρίσκεται στην περιοχή.
Να σημειωθεί πως το αρσενικό χρησιμοποιείται στον καθαρισμό του χρυσού, ωστόσο η χρήση του είναι απαγορευμένη.
Στην περιοχή απαγορεύτηκε το κολύμπι σε απόσταση 50 μέτρων, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των ασυνείδητων.


Σχολιάστε εδώ