Ανοίγει ο δρόμος στους εφοπλιστές

Μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός θα ανοίξει τις πόρτες του για να γίνει πολυμετοχικός. Το πλάνο που είχε στο μυαλό του από το προηγούμενο καλοκαίρι ο Σωκράτης Κόκκαλης αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται μέσα από την είσοδο στο ερασιτεχνικό σωματείο ορισμένων εκ των κορυφαίων ελλήνων εφοπλιστών, όπως ο Τσάκος. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ έχει διαπιστώσει τη δυναμική του Παναθηναϊκού και θέλει να την αναχαιτίσει, αλλά ξέρει ότι σε βάθος χρόνου δεν είναι εύκολο να το κάνει μόνος του. Έχουν, άλλωστε, περάσει τα χρόνια και χρειάζεται στηρίγματα ώστε να μπορεί να κοντράρει μια ομάδα πρωτοκλασάτων επιχειρηματιών που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο συνήθως αποτελούσε πεδίο δραστηριοποίησης μεμονωμένων ατόμων.
Ο εγωϊσμός του Κόκκαλη, βέβαια, δεν του επιτρέπει να δείξει αδυναμία τη δεδομένη χρονική περίοδο. Οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, στην οποία θα αφιερώσει αρκετές εργατώρες το αφεντικό του Ολυμπιακού. Όσοι ζουν από κοντά τον Κόκκαλη υποστηρίζουν πως θέλει να ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ ως νικητής των εντυπώσεων στο μεταγραφικό παζάρι και, βεβαίως, να διατηρήσει τα κεκτημένα, δηλαδή τον έλεγχο της Ομοσπονδίας, όπως συμβαίνει από τις εκλογές της Αλεξανδρούπολης το 1997.
Η απόφαση για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερο γκελ στον κόσμο από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι κάτι που αντιλήφθηκαν και ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Ερνέστε Βαλβέρδε. Παρά την αρνητική απάντηση από τον Ερνάν Κρέσπο, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν το πρέσινγκ στους ατζέντηδες του Αργεντινού για να δείξουν και σε άλλους μάνατζερ ότι στοχεύουν ψηλά.


Σχολιάστε εδώ