Αναδρομικά εκατομμυρίων και πολυτελή αυτοκίνητα ζητούν οι βουλευτές!

Δεν έχουν τον… θεό τους τελικά οι βουλευτές. Την ώρα που ο κόσμος βογκάει από την ακρίβεια, που κάθε μέρα φτωχοί άνθρωποι χάνουν τα σπίτι τους στους πλειστηριασμούς, οι εκπρόσωποι του έθνους, εκείνοι που -υποτίθεται- είναι ταγμένοι για να αποφασίζουν για τις τύχες μας, με το μόνο που ασχολούνται είναι πως θα… αυγατίσουν τα εισοδήματά τους!
Συγκεκριμένα πιέζουν τον Πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα για να πάρουν τα αναδρομικά και τις αυξήσεις μισθών που απορρέουν από τις αντίστοιχες αυξήσεις που πέτυχαν πρόσφατα οι δικαστικοί! Όπως είναι γνωστόν, οι μισθοί των βουλευτών ακολουθούν τους μισθούς των δικαστών. Οι μισθοί των δικαστών αυξήθηκαν τελευταία σε μεγάλο βαθμό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο μισθός του Αρείου Πάγου σχεδόν διπλασιάστηκε! Από 5.500 ευρώ που ήταν έγινε 9.500 ευρώ το μήνα!
Αυτό έχουν αντιληφθεί οι βουλευτές και πιέζουν να αυξηθούν και οι δικοί τους μισθοί και μάλιστα αναδρομικά, από τότε που αυξήθηκαν και των δικαστών!
Ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας «κρατάει» ακόμα και δεν υποχωρεί καθώς γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφασή του θα δημιουργήσει σάλο και θα «στοχοποιήσει» όλους τους βουλευτές στα μάτια της χειμαζόμενης κοινωνίας.
Ωστόσο, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα των βουλευτών και χωρίς την παρέμβαση Σιούφα, αφού αν προσφύγουν οι συνταξιούχοι βουλευτές στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα δικαιωθούν και θα υποχρεωθεί η Βουλή να δώσει, θέλει δεν θέλει τις αυξήσεις!

Και θέλουν… Lexus για λόγους… οικολογικούς

Ξαφνικά όμως έγιναν και… οικολόγοι οι βουλευτές μας ή απέκτησαν νέα… λόξα, που λέγεται… Lexus;
Την απάντηση σίγουρα την δίνει το γεγονός ότι 180 από τους 300 εθνοπατέρες έχουν υποβάλει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να προμηθευτούν το υβριδικό αυτοκίνητο Lexus, που έχει μηχανή 3.500 κυβικών και βγάζει 370 ίππους!
Η αξία του κάθε αυτοκινήτου κυμαίνεται από 62.000 ευρώ μέχρι 75.000 ευρώ, αλλά η αντιπροσωπεία κάνει… σκόντο στους βουλευτές και τους τα δίνει… μόνο με 55.000 ευρώ το ένα! Τζάμπα πράμα δηλαδή… Βέβαια το κόστος θα ανέβει για τη Βουλή γιατί θα έχουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Κάποιοι πάντως που… δοκίμασαν τα αυτοκίνητα αυτά λένε ότι είναι μύθος ότι προκαλούν λιγότερη επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια. Συγκεκριμένα στην πράξη δεν επιβεβαιώνεται αυτό που λέει ο κατασκευαστής ότι μέχρι ταχύτητα 80 χλμ. κινείται ηλεκτρικά και μετά «ανοίγει» το καύσιμο, δηλαδή κινείται με βενζίνη πλέον το όχημα, στην πραγματικότητα μετά τα 20-25 χλμ. συμβαίνει αυτό, οπότε η όποια οικονομία και φιλική αντιμετώπιση για το περιβάλλον εξανεμίζονται.

Και δύο ταμεία

Στο μεταξύ όλο και πληθαίνουν οι βουλευτές που αισθάνονται… κοτζαμπάσηδες. Ήδη 15 από αυτούς που είναι δημοσιογράφοι απαιτούν να τους ασφαλίζει εκτός από τη Βουλή και το Ταμείο τους, το ΤΣΠΕΑΘ! Τελικά όλοι κοιτάνε όπως δείχνουν τα πράγματα την… πάρτη τους και κανένας τον λαό. Δυστυχώς…


Σχολιάστε εδώ