Αλλαγή πλάνων για την επίθεση

Η εμπιστοσύνη του Ριβάλντο στον Εντίνιο για την κορυφή της επίθεσης και η παραμονή του Ισμαέλ Μπλάνκο διαφοροποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για τη συμπλήρωση του ρόστερ. Ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται στην εισήγηση για την απόκτηση ενός παίκτη με ικανότητα να παίξει στη δεξιά πτέρυγα, τόσο ως τρίτος επιθετικός όσο και ως μέσος για να συμμετέχει και στην ανασταλτική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων». Κάτι που σημαίνει ότι τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η απόκτηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, παρά τη συμφωνία που υπάρχει με τον κύπριο στράικερ.
Εκεί που ο προπονητής του «δικέφαλου» αποκλείεται να αλλάξει πλάνα είναι η θέση του αριστερού μπακ, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει κενό, αφού δεν εμπιστεύεται τον Αρουαμπαρένα. Οι διαβεβαιώσεις που πήρε από τους μετόχους και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ντέμη Νικολαϊδη που βρέθηκαν στην Αυστρία ήθελαν τη μεταγραφή του πλάγιου μπακ να ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα, ώστε να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα το νέο απόκτημα.
Στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, πάντως, ο έλληνας τεχνικός έχει διαπιστώσει και άλλα προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις σκέψεις του, το βασικό ατού της ΑΕΚ θα ʽναι τη νέα περίοδο το γρήγορο παιχνίδι, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να αυτοματοποιήσουν τη συνεργασία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός ότι δίνει έμφαση στην τακτική και στη δουλειά με μπάλα.
Τον Δώνη πονοκεφαλιάζει και η αργή προσαρμοστικότητα που δείχνει ο Νάτσο Σκόκο. Στον Αργεντινό ποντάρει πολλά ο προπονητής της ΑΕΚ, αλλά ο νεαρός παίκτης εμφανίζεται επηρεασμένος από την αλλαγή περιβάλλοντος, παρά την παρουσία πολλών Λατίνων στην ομάδα.


Σχολιάστε εδώ