Έτσι και καταψηφίσει νομοσχέδιο, αυτόματη είναι η διαγραφή του Τατούλη!
Παραμονές της… επιστροφής του Κ. Κουκοδήμου στη Κοινοβουλευτική Ομάδα, παράγοντες της Ν. Δημοκρατίας σημειώνουν ότι ο βουλευτής Αρκαδίας «μπορεί να διαφωνεί, να διαμαρτύρεται, να λέει ότι θέλει», θέμα θα προκύψει αν κι εφόσον δεν υπερψηφίσει νομοσχέδιο στη Βουλή.
«Στη περίπτωση αυτή η αντίδραση θα είναι άμεση», τονίζουν, «θα διαγραφεί και δεν θα επανέλθει ποτέ ξανά στη Ν. Δημοκρατία». Με την τακτική αυτή η Ρηγίλλης προσπαθεί να αποδυναμώσει την ουσία των διαφωνιών που αναμένεται να διατυπώσει τους προσεχείς μήνες ο κ. Τατούλης. Θέλουν δηλαδή η επόμενη δημόσια διαφοροποίησή του να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Στα πλαίσια αυτά τόσο η Ρηγίλλης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αποφύγουν να σχολιάσουν τα όσα λέει κάθε φορά. Στην κυβέρνηση πάντως εκτιμούν ότι ο τελευταίος θα συνεχίσει τον… «ανένδοτό» του, καθώς είναι εγκλωβισμένος λόγω των δημόσιων διακηρύξεών του, αλλά και διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει μέλλον στην παράταξη. Θεωρούν ωστόσο ότι με την τακτική που ακολουθεί αργά η γρήγορα θα υπερβεί τα εσκαμμένα και θα υποστεί τις συνέπειες! Άλλωστε το μήνυμα από το Μαξίμου είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. «Να τελειώνουμε με τον τύπο αυτό»! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος μαζί του και έχει αποφασίσει ότι δεν θα τον συμπεριλάβει στις λίστες του κόμματος στις εθνικές εκλογές.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Αρκαδίας οριοθέτησε περίπου τον χρόνο διαγραφής του από τη Ν. Δημοκρατία, αφού, όπως δήλωσε, θέμα κομματικής πειθαρχίας για τον ίδιο υπάρχει μόνο για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης. Από εκεί και πέρα, όταν έρχονται στη Βουλή κυβερνητικά νομοσχέδια, θα ψηφίζει κατά συνείδηση, ακόμη κι αν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε την κομματική πειθαρχία «μέγκενη» του πολιτικού συστήματος. Ο κ. Τατούλης προέβη και σε… προβλέψεις για το μέλλον της πολιτικής ζωής στη χώρα μας, αφού, όπως είπε, ο δικομματισμός με τη σημερινή μορφή του έχει κλείσει τον κύκλο, ενώ έκανε λόγο και για το ενδεχόμενο δημιουργίας… κόμματος από προσωπικότητες! Αυτή ακριβώς η πρόβλεψή του προκάλεσε ειρωνικά σχόλια βουλευτών, όχι μόνον από τον χώρο της Ν. Δημοκρατίας. Είναι το γνωστό σενάριο για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού με στελέχη από τα δύο μεγάλα κόμματα που δεν έχουν -υποτίθεται – φθαρεί από την εξουσία. Το ερώτημα είναι αν ο ελληνικός λαός με τη γενικώτερη απαξίωση που επικρατεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά μια τέτοια κίνηση, η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, που βρίσκονται στην εξουσία τα τελευταία 34 χρόνια.