20.000.000 ευρώ μοιράζει ως… μπόνους στους εκλεκτούς του ο Αράπογλου!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής, η οποία εξακολουθεί να τρέφει φρούδες ελπίδες ότι ο κ. Αράπογλου θα αλλάξει τακτική, από τα 34 εκατ. ευρώ του φετινού μπόνους υπάρχει σχέδιο να μοιρασθούν σε μερικές δεκάδες «εκλεκτούς» τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι χιλιάδες υπάλληλοι και στελέχη των χαμηλότερων βαθμίδων θα αρκεστούν στα 14 εκατ. ευρώ.

«Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε είναι κοινωνική πρόκληση!», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν άλλοι να πετυχαίνουν τους στόχους και άλλοι να καρπώνονται τα μπόνους. «Κύριε πρόεδρε, περιμένουμε την ανατροπή», γράφουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, απευθυνόμενοι προς τον πρωθυπουργό, ξεχνώντας ίσως ότι ο κ. Αράπογλου ήταν προσωπική του επιλογή και ως τώρα έχει την αμέριστη στήριξή του, ό,τι και αν έχει κάνει.

Πάντως, αν κρίνει κανείς από τη σημερινή εικόνα της Εθνικής Τράπεζας, φαίνεται ότι ο κ. Αράπογλου επιβραβεύει την… αποτυχία του ιδίου και των «πιστών» του! Η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής έχει καταρρεύσει, εξανεμίζοντας αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ από την περιουσία των μετόχων τους τελευταίους μήνες, ενώ διάχυτες είναι οι φήμες ότι στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου θα καταγραφούν σημαντικές απώλειες από την πανάκριβη επένδυση στην τουρκική Finansbank.

Παρ’ όλα αυτά, οι απελπισμένοι μέτοχοι της τράπεζας βλέπουν τη διοίκηση Αράπογλου να μοιράζει, εκτός των μπόνους, και 387.70 νέες μετοχές στα στελέχη, δίνοντας και ορισμένα «ψίχουλα» στο προσωπικό. Η διανομή έγινε στην τιμή των 23,80 ευρώ, δηλαδή όσοι τυχεροί συμμετέχουν στο πρόγραμμα παροχής φθηνών μετοχών «γράφουν» αρκετά κέρδη ακόμη και με τις σημερινές, ιδιαίτερα χαμηλές, τιμές της μετοχής στο ΧΑ.

Ν. Χ.


Σχολιάστε εδώ