Ύποπτη αγορά ετοιμάζεται να κάνει το ΤΑΠ

Κάποιοι κρατικοί λειτουργοί, ιθύνοντες ταμείων (σ.σ.: ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί πρωτοστάτησαν στα δομημένα ομόλογα) και διάφοροι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες φαίνεται ότι νομίζουν πως το κράτος έχει… λεφτά για πέταμα! Αλλιώς δεν εξηγείται η… πρεμούρα που τους έχει πιάσει -στο μέσον μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις που περνάει η χώρα μας- να… πετάξουν λεφτά για να αγοράσουν κάποια σημαντικά μεν, αλλά αμφιβόλου χρησιμότητας ακίνητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων), που έχει έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για να αγοράσει το ακίνητο του Τσαούσογλου στην Πειραιώς!
Το οικόπεδο είναι έξι στρέμματα και οι υπεύθυνοι του ταμείου λένε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το καταστήσουν ικανό να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΤΑΠ!
Το ερώτημα εν προκειμένω είναι: Τον χρειάζεται αυτόν τον χώρο το ταμείο; Τόσο πολλές υπηρεσίες έχει πια, που πρέπει να βρει 6 στρέμματα για να τις στεγάσει;
Ειλικρινά αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Από τη μια τα ταμεία λένε ότι δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και από την άλλη ετοιμάζονται να… πετάξουν 30 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν γραφεία; Ο πρόεδρος του ΤΑΠ κ. Ρερές τι λέει γι’ αυτό; Γιατί επιμένει τόσο… φορτικά για να πάρει το ακίνητο;
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο επί Βενιζέλου είχε συμφωνηθεί να αγοραστεί αντί 4,5 δισ. δραχμών με λίζινγκ, το οποίο θα αποπληρωνόταν με τα πρώτα ενοίκια που θα έδινε το υπουργείο Πολιτισμού και ανέρχονταν τότε σε 1,2 δισ. δρχ. τον χρόνο.
Ο Ευ. Βενιζέλος ήθελε να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού στο συγκεκριμένο ακίνητο και να φτιάξει μάλιστα και εκθεσιακούς-μουσειακούς χώρους, υπαίθριους και υπόγειους. Τότε όμως το σχέδιο χάλασε, γιατί αρνήθηκε να συναινέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Τώρα παίρνει τη… σκυτάλη το ΤΑΠ και θέλει να αγοράσει για λογαριασμό του τον χώρο. Τι θα… στεγάσει όμως εκεί; Εδώ ολόκληρο υπουργείο Πολιτισμού θα στεγαζόταν και θα έμενε χώρος για μουσεία, το ΤΑΠ τι περισσότερο έχει και θέλει όλον αυτόν τον χώρο; Μήπως θα βάλει τους υπαλλήλους να παίζουν… ποδόσφαιρο;
Ακριβώς επειδή τα μεγέθη είναι απολύτως δυσανάλογα και τα χρήματα πάρα πολλά για να τα επωμισθεί ένα Ταμείο, πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι του ΤΑΠ θα πρέπει να… ξεχάσουν αμέσως το θέμα.
Γιατί είναι τουλάχιστον προκλητικό ένα Ταμείο αντί να φροντίζει να συγκεντρώνει πόρους να σκέπτεται πώς θα προχωρήσει σε μια τρομακτική όσο και χωρίς νόημα δαπάνη…


Σχολιάστε εδώ