Υπόθεση Siemens – Η κυβέρνηση σε ομηρία

Οι εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου και του πρωθυπουργού για βούληση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Siemens δεν μπορούν να πείσουν τον υποψιασμένο πολίτη. Ο λόγος είναι ότι απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση Καραμανλή είναι σε κατάσταση ομηρίας του ιδίου του εαυτού της. Ας δούμε τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα της απλής λογικής.

Εάν υποθέσουμε (με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και από τις ομολογίες πρωταγωνιστών του σκανδάλου) ότι αληθεύουν οι κατηγορίες της ίδιας της Siemens ότι χρήματα πέρασαν

από «μαύρο» ταμείο της και στα δύο μεγάλα (αριθμητικά, εννοώ) κόμματα, για να παίρνουν δουλειές οι Γερμανοί, τότε το δίλημμα του κ. Καραμανλή είναι τεράστιο.

Ο λόγος; Ακόμα και εάν μόνο ένα απειροελάχιστο ποσοστό πολιτικών από τη ΝΔ χρηματίστηκε, ας πούμε 2-3 πρώην η νυν υπουργοί, και αυτό αποδειχθεί με αντίγραφα εμβασμάτων, ένορκες καταθέσεις η άλλο υλικό, τότε ο πρωθυπουργός θα έχει δύο επιλογές:

1) Εάν υποθέσουμε ότι έχει καλές προθέσεις, και γιατί όχι, και θέλει να στείλει τα παρανομούντα στελέχη του στη δικαιοσύνη, διαγράφοντάς τους από το κόμμα, όπως οφείλει να κάνει, τότε η ΝΔ θα χάσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και θα πέσει η κυβέρνηση. Στην περίπτωση αυτή η χώρα θα πάει σε εκλογές με σχεδόν σίγουρο ότι, έστω και εάν κερδίσει η ΝΔ, δεν θα έχει αυτοδυναμία και θα συρθεί σε συνεργασίες που θα αφαιρέσουν το ελεύθερο που έχει σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή να νομοθετεί και να κυβερνά όπως θέλει.

Β) Η άλλη περίπτωση είναι να φροντίσει ο πρωθυπουργός η υπόθεση Siemens να πέσει στα πολύ μαλακά (η εξουσία πάντα έχει τον τρόπο της), και να πληρώσουν την νύφη κάποιοι μικροί Τσουκάτοι από τα 2 κόμματα.

Εσείς τι νομίζετε θα διαλέξει να κάνει ο Κώστας Καραμανλής;

Αλέξης Μανθεάκης,
Γραμματέας της ΟΚΕ
Εξωτερικών του ΛΑ.Ο.Σ


Σχολιάστε εδώ