Υποψηφιότητα για ΕΠΟ με φόντο… τις δημοτικές

Πέραν του σημερινού προέδρου Βασίλη Γκαγκάτση, που παρεμπιπτόντως είναι και αυτός από τη Θεσσαλονίκη, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος έχει εκδηλώσει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και μόλις προχθές την ανακοίνωσε και ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο αδερφός του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει την παράγκα και είχε καταθέσει ενόρκως στον Εισαγγελέα που διερευνούσε την υπόθεση ότι «στην παράγκα του Θωμά με πήγε ο Γκαγκάτσης και ο Θωμάς μου πρότεινε 30 εκατ. δρχ.», κάτι που στη συνέχεια αναίρεσε εν μέρει (άλλαξε τον χρόνο τέλεσης των όσων κατέθεσε) με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα αδικήματα και οι εμπλεκόμενοι.
Ο Διονύσης Ψωμιάδης, που έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, μιλώντας προχθές Παρασκευή στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου και ανεξάρτητα από το αν θα κατέβει ή όχι ο Βίκτωρας Μητρόπουλος σε αυτές τις εκλογές και ανεξάρτητα με ποιο άλλο σχήμα θα κατέβει ή θα θελήσει να κατέβει στις εκλογές της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, οι οποίες φαίνεται να εξελίσσονται σε εξαιρετικά σημαντικές και σε μεγάλο ντέρμπι. Είπε, μάλιστα, πως θα ανακοινώσει επίσημα εντός των ημερών την υποψηφιότητά του.
Εκείνο, όμως, που σημαίνει η υποψηφιότητα Ψωμιάδη είναι ότι ενεργοποιείται η κυβέρνηση, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να στηρίξει τον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Ο κ. Ψωμιάδης δεν ανήκει κομματικά στη ΝΔ, αλλά στο ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως, αδερφός του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως την υποψηφιότητα θα τη στηρίξει ο επίσης θεσσαλονικέας υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αναζητά το αντίπαλο δέος για την ΕΠΟ και πρόσφατα είχε προτείνει στον Γιώργο Κούδα που τελικά αρνήθηκε να είναι υποψήφιος πρόεδρος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Γιάννης Ιωαννίδης στηρίζει την υποψηφιότητα Διονύση Ψωμιάδη και συζητά με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτός στη νομαρχία και να μη μετακομίσει στη δημαρχία και στις επόμενες εκλογές (2010) να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο «ξανθός». Αυτή είναι και η διασύνδεση που υπάρχει με τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της συμπρωτεύουσας, στις οποίες είναι πιθανό, με τις συζητήσεις που γίνονται, να διαμορφωθούν οι υποψηφιότητες σύμφωνα με τις εκλογές και τα σχήματα αυτών στις επικείμενες εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.


Σχολιάστε εδώ