Τέτοιος ξεπεσμός δεν έχει ξαναγίνει

Ρεζίλι έγιναν οι παράγοντες της Λυρικής Σκηνής που είχαν τη… φαεινή ιδέα να ανεβάσουν το έργο «Ζορμπάς» την Πέμπτη και την Παρασκευή στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μηδαμινή και η όλη εκδήλωση εξελισσόταν σε μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο. Μόλις 11 εισιτήρια είχαν διατεθεί μέχρι την περασμένη Τετάρτη, γι’ αυτό και οι διοργανωτές έφτασαν σε σημείο να στείλουν με SMS μήνυμα στα κινητά των κατοίκων της περιοχής που έλεγε πως στις 10 και στις 11 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας η χορωδία και το μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής θα ανέβαζε το έργο «Ζορμπάς» με εισιτήριο μειωμένο κατά 50% σε όσους επιδείκνυαν το SMS στο ταμείο του θεάτρου Ολύμπια!
Να σημειώσουμε ότι οι διευθυντές χορωδίας και ορχήστρας είχαν ζητήσει να ματαιωθούν οι παραστάσεις. Αντιθέτως ο διευθυντής μπαλέτου, Ιρέκ Μουχαμέτοβ (που έχει μηνιαίο μισθό 8.000 ευρώ και μπόνους για κάθε παράσταση) μαζί με τον βοηθό του, επέμεναν να γίνουν οι παραστάσεις γιατί θα έπαιρναν τα έξτρα χρήματα, άσχετα αν εκτίθετο η Λυρική Σκηνή σ’ ένα άδειο θέατρο.
Τελικά η παράσταση ανέβηκε, αλλά λόγω της οικονομικής ζημιάς που ήταν σίγουρη αποφασίστηκε για λόγους οικονομίας να γίνει μόνο η χορογραφία και να μην εμφανιστούν η ορχήστρα και η χορωδία. Έτσι η παράσταση έγινε με… πλέι μπακ!
Άντε να δούμε τι άλλο μας… επιφυλάσσει η διοίκηση της Λυρικής. Σε λίγο θα βγάζει τις παραστάσεις σε βίντεο και θα τις εμφανίζει σε… γιγαντοοθόνες στις πλατείες! Έτσι κατάντησε τη Λυρική Σκηνή η διοίκησή της. Περιοδεύοντα θίασο με… πλέι μπακ και χωρίς θεατές…


Σχολιάστε εδώ