στα Ενδoτερα των ομάδων

=Ο ένας περιμένει τον άλλον και αντίστροφα! Ο Σωκράτης Κόκκαλης και οι παράγοντες του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού έχουν μετατρέψει τη μεταγραφική δραστηριότητα των ομάδων τους σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

=Αποδείχθηκε περίτρανα με την ένταξη του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι «πράσινοι» απέσυραν το ενδιαφέρον τους, ενώ την επομένη προχώρησαν σε ανακοινώσεις όπως η ανανέωση συμβολαίου με τον Αντρέας Ίβανσιτς και η επέκταση της συνεργασίας με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

=Η βαλίτσα θα πάει μακριά στη συγκεκριμένη ιστορία. Και οι δύο πλευρές θέλουν πάνω απ’ όλα και την επικοινωνιακή νίκη και γι’ αυτό οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν ότι ανέβασαν το μπάτζετ πάνω από 25 εκατ. ευρώ.

=Εμείς, βέβαια, από την αρχή σας είχαμε πληροφορήσει ότι ο Παναθηναϊκός θα διαθέσει για μεταγραφές περίπου 30 εκατ. ευρώ, όπως μας πληροφόρησε άτομο που μιλάει ουσιαστικά με όλους τους μετόχους. Στο τέλος εκεί θα ανέλθει το ποσό, παρά την επιμονή όλων των ΜΜΕ να κάνουν λόγο για διάθεση 20 εκατομμυρίων.

=Κάτι ανάλογο θα κάνει και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, άλλωστε, έχει και τον εσωτερικό ανταγωνισμό να αντιμετωπίσει, καθώς επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο και ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

=Ο γνωστός εφοπλιστής συνεργάστηκε με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Ιβάν Μίλκοβιτς, ένας από τους καλύτερους παίκτες στο παγκόσμιο βόλεϊ. Κίνηση που δικαίωσε το ρεπορτάζ μας όταν γράψαμε από τον Φεβρουάριο ότι θα συνδράμουν και τα στελέχη της ΚΑΕ στην ενίσχυση του «ερυθρόλευκου» βόλεϊ.

=Στον Ολυμπιακό, πάντως, έχουν ήδη ένα σημαντικό πονοκέφαλο. Τον προκαλεί ο τραυματισμός του Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την προετοιμασία και το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

=Ο Αργεντινός αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας και ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζεται ιδιαίτερα στενοχωρημένος για τις εξελίξεις. Αλλά με ανταγωνισμό εντός κι εκτός Ολυμπιακού, το αφεντικό της ΠΑΕ είναι υποχρεωμένο να βάλει το χέρι στην τσέπη.

=Μόνο που θα το κάνει για μια – δυο περιπτώσεις που θα λειτουργήσουν και ως κράχτες. Το όνομα του Ερνάν Κρέσπο, που πρώτοι αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα, έπαιξε από τη Δευτέρα σε όλες τις καθημερινές εφημερίδες.

=Από ‘κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν με λύσεις τύπου Αλόνσο. Φθηνές, αλλά αξιόπιστες κατά τον Ερνέστε Βαλβέρδε, ο οποίος γνωρίζει καλά τον βάσκο αμυντικό μέσο.

=Πώς θα πηγαίνει το θέμα από ‘δω και πέρα; Όποτε ανακοινώνει η μια ομάδα την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, θα απαντάει η άλλη με προφανή στόχο την επισκίαση της αντίπαλης δραστηριότητας.

=Αν και όπως λέει η ποδοσφαιρική πιάτσα, την καλύτερη και πιο ηχηρή μεταγραφή έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ. Με τον υιό Γκαγκάτση. Αλλά με αυτά θα ασχοληθεί ο… απέναντι!

=Στον Άρη, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει οι διαρροές για επικείμενη εύνοια του «δικέφαλου» από τα διάφορα όργανα. Ίσως να πρόκειται και για την ασπίδα που θα τους χρειαστεί εάν χάσουν οι «κίτρινοι» τα πρωτεία στη Θεσσαλονίκη.

=Διότι τότε μπορεί να ξυπνήσουν φαντάσματα του παρελθόντος. Έμαθα ότι έχει σχετικό ρεπορτάζ ο διπλανός.

=Πάμε στον ΟΦΗ. Εκεί έμπλεξαν με τον Γιόβαν Κοστόφσκι, στον οποίο ποντάρουν πολλά, αλλά η αναγραφή του ονόματος «Μακεδονία» στο διαβατήριο του παίκτη καθιστά αδύνατη την έκδοση της μπλε κάρτας.

=Στην ομάδα του Ηρακλείου δείχνουν να αποδέχονται πλήρως την απόφαση της ΕΠΟ και, μάλιστα, ο Φανούρης Βατσινάς εμφανίστηκε υπέρμαχος της άρνησης να βγει δελτίο στον Σκοπιανό. Φοβούνται, όμως, στην Κρήτη μήπως η περίπτωση του 21χρονου επιθετικού τους βάλει σε περιπέτειες, διότι όφειλαν να ελέγξουν τα χαρτιά του πριν προχωρήσουν στην απόκτησή του.

=Αβέβαιη είναι η συμμετοχή του Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Α1. Η ομάδα της «δυτικής όχθης» έχει χρέη στους έλληνες παίκτες, αλλά και προς τρίτους, με συνέπεια να βρίσκεται μετέωρη.

=Αλλά όπως λένε στο «Σίτι», υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση. Αναφέρονται, ασφαλώς, στην ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική, όπως συνέβη πέρσι με τον Ηρακλή.

=Αληθεύει ότι ένας παράγοντας ομάδας που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα; Αν είναι αληθινή η πληροφορία, τότε δικαιολογείται η απουσία του από το προσκήνιο.

=Είναι ανθρώπινο να ασχοληθεί πρωτίστως με τη σωτηρία του γάμου του και να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα προεδρικά καθήκοντά του. Αν και όπως ακούγεται στην πιάτσα «κοιμάται όπως έστρωσε».

=Πολύ έξυπνη η τακτική που ακολουθούν οι παράγοντες της Ξάνθης και του Πανθρακικού με τις προτάσεις σε γνωστούς τούρκους ποδοσφαιριστές. Στην Ξάνθη είχαν από καιρό τη σκέψη να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μοντέλο, ώστε να προσελκύσουν τους Μουσουλμάνους της Θράκης.

=Αποδείχθηκε, όμως, ότι και στην Κομοτηνή μαθαίνουν γρήγορα, διότι ακολούθησαν την ίδια φιλοσοφία. Στράφηκαν σε παίκτες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τοπικές κοινωνίες χάρη στα δορυφορικά πιάτα, τα οποία μεταδίδουν αγώνες από τα πρωταθλήματα της Τουρκίας.

=Έτσι, στην Ξάνθη και τον Πανθρακικό εκτιμούν ότι θα βρουν νέες δεξαμενές φιλάθλων, μέσα από τις οποίες μπορούν να δημιουργήσουν οπαδούς. Ειδικά για τη νεοφώτιστη ομάδα της Κομοτηνής που χρειάζεται ισχυρή έδρα για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Σούπερ Λίγκας.

=Τους Καλαμπόκη και Βουγιούκα έκοψε ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την Εθνική μετά το «Ακρόπολις». Ήταν αναμενόμενη η απόφασή του, όπως άλλωστε γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα.

=Ο Βουγιούκας αναμένεται να κοπεί και από τον Ολυμπιακό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο δανεισμό του με προορισμό τούτη τη φορά είτε το Μαρούσι είτε τον Πανελλήνιο, ώστε να βρίσκεται στο λεκανοπέδιο και να μπορούν να τον τσεκάρουν οι «ερυρθρόλευκοι» κάθε εβδομάδα.

=Ψάχθηκε ο Γιάκα Λάκοβιτς για να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά με δεδομένη την κάλυψη των περιφερειακών θέσεων στον Ολυμπιακό, η μοναδική επιλογή του Σλοβένου ήταν ο Άρης. Αλλά εκεί ο Μαντσόν έκανε πως δεν άκουγε, διότι ξέρει ότι ο Λάκοβιτς δεν μπορεί να ακολουθήσει τακτικές και συστήματα.

=Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας Τρίπολης με τον Μπαστία αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν πρέπει να μπλέκουν οι ελληνικές ομάδες με ποδοσφαιριστές όταν δεν είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους. Στην Αρκαδία, πάντως, εκφράζουν τη βεβαιότητά τους για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

=Λένε, μάλιστα, ότι «χαλάλι η ταλαιπωρία μας», καθώς θεωρούν τον Μπαστία μία κλάση καλύτερο από τον Καρντόσο. Ο τελευταίος φέρεται υποψήφιος να φορέσει και το περιβριαχιόνιο του αρχηγού, αλλά κάποιοι επιμένουν ότι η παραμονή του στον Αστέρα μόνο δεδομένη δεν είναι.


Σχολιάστε εδώ