Πουλάει ο Κοντομηνάς το 51%, αλλά κρατάει τον έλεγχο για 5 χρόνια

Ήδη από τον Οκτώβριο (27-28.10.2007) γράφαμε (για πρώτη φορά στον Τύπο) πως «υπάρχει μια πρόταση από το RTL για αγορά ποσοστού», αλλά εκτιμούσαμε τότε πως δεν υπήρχαν «προοπτικές συμφωνίας». Όμως το νερό κύλησε στο αυλάκι και στις 4 Μαΐου 2008 μιλούσαμε για στρατηγικό επενδυτή στον Alpha.

Το τελευταίο σενάριο, το οποίο όμως η Κάντζα το χαρακτηρίζει παλαιό, περιλαμβάνει τα εξής:

-Πώληση του 51% όλου του ομίλου των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Δηλαδή το γερμανικό δίκτυο αποκτάει το 51% του Alpha, του Nine, του Cosmo TV (Θεσσαλονίκη), του Alpha 9,89 και του ραδιοφωνικού σταθμού Παλμός (Θεσσαλονίκη).

-Διατήρηση όμως του μάνατζμεντ από τον Δημήτρη Κοντομηνά για τα επόμενα 5 χρόνια.
-Δυνατότητα πώλησης στη συνέχεια και του υπολοίπου 49%.

Θυμίζουμε πως μέχρι πρότινος γινόταν λόγος για μεταβίβαση του 30%, αλλά ήδη από τις 22 Ιουνίου γράφαμε, καθώς το κλίμα άλλαζε, πως «άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσπευση των διαδικασιών και για απόκτηση του 51% του ομίλου» και ότι «ο ίδιος ο Δ. Κοντομηνάς όμως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον έλεγχο του Alpha», αυτό είναι και το σημείο κλειδί και φαίνεται πως το τρέχον σενάριο, που η Κάντζα το χαρακτηρίζει παλαιό, εξυπηρετεί τον επιχειρηματία, αφού θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο παιχνίδι των ΜΜΕ. Σε ερώτηση πάντως του «Π» σε στέλεχος του καναλιού, που είναι σε θέση να γνωρίζει, ποιο είναι το τελευταίο σενάριο για τη μεταβίβαση, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις είχε πάρει μέρος ο δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής, που πριν από καιρό ήταν το Νο 2 του Alpha.


Σχολιάστε εδώ