Πατρινά και… άλλα

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον νομό. Η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσο τα κρίσιμα τοπικά προβλήματα όσο και τα ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή. Τα παράπονα και οι γρίνιες πολλές…

Μάλιστα, πληροφοριοδότης της στήλης μού έλεγε ότι υπάρχουν και σοβαρά παράπονα για κάποιες εφημερίδες οι οποίες μέχρι σήμερα στήριζαν τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά αυτό μάλλον αποτελεί άλλοθι της αδυναμίας των στελεχών.

Όλα αυτά έχουν πλέον γίνει γνωστά στην κεντρική διοίκηση, η οποία φαίνεται ότι πολύ γρήγορα θα πάρει οριστικές αποφάσεις. Προς τούτο θα επισκεφτεί την Αχαΐα ο διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Μενέλαος Δασκαλάκης.

Τώρα τι θα κάνει ο κ. Δασκαλάκης δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το γνωρίζουμε. Αυτό που όμως διαρρέει είναι ότι αφού θα ακούσει όλες τις πλευρές θα κάνει εισήγηση στον Λευτέρη Ζαγορίτη ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση.

Το ερώτημα είναι εάν ο διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας είναι διατεθειμένος να ακούσει όλες τις πλευρές ή θα περιοριστεί στις απόψεις του προέδρου της ΝΟΔΕ ή στην καλύτερη περίπτωση στις πολιτικές σκέψεις του Σωτήρη Μαμάση.

Το ζήτημα είναι ο κ. Δασκαλάκης να ακούσει τους βουλευτές, πρώην βουλευτές, αλλά και παράγοντες που έχουν κατά καιρούς διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα τοπικά πράγματα, όπως για παράδειγμα ο κ. Θ. Γιοβάνης.

Αλλά το σημαντικότερο είναι εάν το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ θα ασχοληθεί και με το μέλλον της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Θα συναντηθεί άραγε με τον κ. Φλωράτο προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του σχετικά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα θεωρούν ότι η κεντρική διοίκηση του κυβερνώντος κόμματος θέλει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει σε ανανέωση όλης της δημοτικής ομάδας. Ακόμα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι γίνεται συζήτηση σχετικά με το ποιος τελικά θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης σε περίπτωση που ο κ. Φλωράτος δεν θα συνεχίσει.


Σχολιάστε εδώ