Μισθοφόροι των Media!

Είπε δηλαδή ότι το να διατυπώνονται υπαινιγμοί, ξεκινώντας από την οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή που υπήρξε ή δεν υπήρξε και να κατασκευάζονται ένοχοι, είναι ο χειρότερος τρόπος για να αποκατασταθεί η αλήθεια και ο καλύτερος τρόπος για να συσκοτιστεί η υπόθεση, «δηλαδή να δημιουργηθεί ένας πέπλος καχυποψίας και ενοχής που να μας καλύψει όλους και να πει ο λαός «ε, μην ψάχνεις τώρα. Όλοι μαζί έπεσαν στη γαβάθα με το μέλι και τώρα προσπαθούν να κάνουν συμψηφισμούς και να τα κουκουλώσουν και να μην ομολογήσουν τα ανομολόγητα, αυτά που δεν θέλουν να βγουν».

Κι ως εδώ καλά, πρόσθεσε όμως ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε και για τους λίγους μισθοφόρους των media. Αν υπάρχει ένα σάπιο κομμάτι στο πολιτικό σύστημα, αυτό είναι μικρό και δεν αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Όλα τα άλλα συνιστούν έναν κεκαλυμμένο αντικοινοβουλευτισμό. Όποιοι θέλουν να κλείσει το Κοινοβούλιο -εμείς θα πάμε στη δουλειά μας, έχουμε κολλήσει χιλιάδες ένσημα- να το πουν. Όποιοι θέλουν να αλλάξει το πολίτευμα, να το πουν. Όποιοι θέλουν τους λοχαγούς να βγουν από τους στρατώνες, να το πουν, να έχουν το θάρρος».

Ποιους εννοεί;

– «Πρέπει να πω ως προεδρεύων ότι η Ζήμενς τα κατάφερε να μας εκτρέψει και από την ημερήσια διάταξη. Μπήκε κανονικά εδώ σήμερα σε μια συζήτηση που έχει να κάνει με τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές και τις υπερχρεώσεις», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.

Μαζί του συμφώνησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος λέγοντας ότι «η Ζήμενς πρέπει να βγει από δω».

– «Μαζί με αυτούς που έχουν την ευθύνη», κάρφωσε ο Γιώργος Σούρλας.

νΜπορεί και να στενοχωρήθηκε λίγο ο Γιάννης Μανώλης, που δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας των μονίμως διαφωνούντων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα φώτα στρέφονται στον «πονοκέφαλο» που λέγεται Πέτρος Τατούλης. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι… έπιασε απ’ τα μούτρα τον συνάδελφό του βουλευτή Αρκαδίας στο καφενείο της Βουλής, λέγοντάς του λίγο – πολύ ότι δεν είναι κατάσταση αυτή από τη μια να διαφωνεί και από την άλλη να ψηφίζει κι ότι είναι προτιμότερο να παραιτηθεί και να φύγει…

Aνταρτοπόλεμος πάντως δεν απειλήθηκε, καθώς ο κ. Τατούλης τού δήλωσε ψυχρά «δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω»…

νΣχετικά με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ανανέωση συμβολαίου ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Άρης η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και είχε και μια είδηση: «Δεν μπορεί να είμαι αυστηρός, όσον αφορά την ερώτηση του κυρίου Βελόπουλου, διότι πρώτα-πρώτα κι εγώ αγαπώ το ποδόσφαιρο. Υπήρξα στα νιάτα μου ποδοσφαιριστής. Το γνωρίζετε;» είπε ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Ομολογούμε πώς όχι, όπως και όλοι οι παρόντες βουλευτές…

Ο κ. Βελοπουλος παρατήρησε ότι το ελληνικό κράτος ταΐζει τα αχόρταγα τμήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων, των ΠΑΕ, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ζήτησε να τιμωρηθούν οι ομάδες που υβρίζουν τη Μακεδονία με αυτόν τον τρόπο, διότι, όπως είπε, «δεν μπορεί να παίρνουν εκατό εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΠ και να μην μπορούν να ελέγχουν τους χουλιγκάνους τους που βρίζουν τη Μακεδονία εν χορώ».

Το προχώρησε παραπάνω από όσο επιτρέπεται στην αίθουσα της ολομέλειας λέγοντας: «Να σας πω τι λένε, κύριε υπουργέ; Μέσα στη Βουλή είμαστε. Λένε «το π…, το λεσβία, η Μακεδονία»».

νΣφίξανε τα λουριά για τους βουλευτές στα θερινά τμήματα, καθώς η πρωινή συνεδρίαση της Τετάρτης ξεκινά στις 10.00, από 10.30 το πρωί που ίσχυε στα τμήματα διακοπών. της δε Πέμπτης στις 9.30!

Με τη σύντμηση του χρόνου ομιλίας των βουλευτών στα επτά λεπτά από δέκα που ίσχυε πριν, περιορίστηκε και το δικαίωμά τους να μιλούν από το βήμα της Βουλής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας επέμενε ωστόσο να μιλά από το βήμα και ιδού πώς δικαιολογήθηκε: «Κύριε πρόεδρε, μου είναι ευχάριστο να βλέπω το πρόσωπό σας από τα έδρανα, αλλά προτιμώ το βήμα για να αντικρίζω τα πρόσωπα των συναδέλφων κατευθείαν και μέσω αυτών τους πολίτες»…


Σχολιάστε εδώ