Με τα μούτρα στη δουλειά στην Άρση Βαρών ο Πύρρος

Να φέρει και πάλι την άρση βαρών ψηλά όχι μόνο σε διακρίσεις και μετάλλια, αλλά και στις καρδιές των Ελλήνων θέλει ο Πύρρος Δήμας. Ο εκλεγείς στις πρόσφατες αρχαιρεσίες Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ο οποίος όπως όλα δείχνουν το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν θα γίνουν εκ νέου εκλογές για τετραετή θητεία της διοίκησης, θα εκλεγεί πρόεδρος, έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.
Ο Πύρρος Δήμας γυρίζει όλη την Ελλάδα, παρακολουθεί αγώνες, μιλάει με κόσμο, παράγοντες και αθλητές και έχει επιδοθεί σε αγώνα ανάπτυξης του αθλήματος από τη μία πλευρά, αλλά και ανάκτησης της χαμένης του αξιοπιστίας μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ του περασμένου Απριλίου στην εθνική ομάδα. Ο τρεις φορές χρυσός και μία χάλκινος ολυμπιονίκης είναι αισιόδοξος για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα και όπως έλεγε πρόσφατα: «Η Άρση Βαρών μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη. Ίσως αργήσει να φθάσει το επίπεδο που ήταν και ίσως δεν καταφέρει να φθάσει να κερδίζει 10 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως συνέβη με τη δική μας φουρνιά, αλλά μπορεί να φθάσει και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο και να βγάλει και πάλι Ολυμπιονίκες».
Ενδεικτικό της δουλειάς που έχει ξεκινήσει να κάνει ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την Τετάρτη 2 Ιουλίου, είναι το ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Αριδαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων/παίδων και νεανίδων/κορασίδων, ενώ στους αγώνες αυτούς έλαβε μέρος εκτός συναγωνισμού ο Νίκος Κουρτίδης (105 κιλά), ο οποίος μαζί τους Κώστα Γκαρίπη (94 κιλά), Τάσο Τριανταφύλλου (94 κιλά) και Βικτωρία Μαυρίδου (+75 κιλά) θα είναι οι τέσσερις αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κατόπιν της συμφωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών με τη διεθνή ομοσπονδία.
Ο Πύρρος Δήμας είναι το δυνατό χαρτί της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της οποίας όπως έχουμε γράψει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Νικόλαος Δεπούντης είναι επιλογή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, στο γραφείο του οποίου εργάζεται η σύζυγος του κ. Δεπούντη.


Σχολιάστε εδώ