Με λεφτά του Μποδοσάκη είχαν εκδοθεί «Βήμα» και «Νέα»!

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη περιείχαν οι «Αφηγήσεις» του γνωστού πολιτικοοικονομικού αρθρογράφου και ρεπόρτερ Νίκου Νικολάου, που γράφει κάθε Σάββατο στην «Καθημερινή». Σημείωνε λοιπόν στο φύλλο του προηγούμενου Σαββάτου, που αναφερόταν στη δραστηριότητα και την εν γένει προσφορά του Μποδοσάκη, παραθέτοντας άγνωστα περιστατικά:
«Το 1921 κατόπιν πάλι επιθυμίας του Βενιζέλου έδωσε (ο Μποδοσάκης) το σεβαστό ποσό των 40.000 χρυσών λιρών στον Δημήτριο Λαμπράκη για να εκδώσει δύο βενιζελικές εφημερίδες, το “Ελεύθερο Βήμα” και τα “Αθηναϊκά Νέα”»!
Αυτά, για να μην κάνουν τους έκπληκτους οι εκδότες των γνωστών μεγαλοεφημερίδων, για τα σημερινά συμβαίνοντα…
Και οι μαύρες σακούλες
Ο περιβόητος κ. Χριστοφοράκος δεν ήταν αυτός που ανακάλυψε ξαφνικά την… Αμερική! Μαύρα χρήματα παλαιόθεν εδίδοντο από μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές στα κόμματα. Στο φύλλο του «Π» της περασμένης Κυριακής τα περί μαύρης βαλίτσας του Στρατή Ανδρεάδη ήταν άλλη μια απόδειξη ότι αυτό το… σπορ συνηθιζόταν και στη δεκαετία του ’60.
Μια άλλη απόδειξη είναι αυτό που αποκαλύπτει ο Νίκος Νικολάου στις τελευταίες εντυπωσιακές «αφηγήσεις» του, που αναφέρονται στον Μποδοσάκη, τον αποκαλούμενο «Μπέη»:
«Στις εκλογές του 1977 πηγαίνοντας στο γραφείο του είδα απέξω μια σειρά πολυτελείς τσάντες. Ερώτησα αφελώς περί τίνος πρόκειται και μου απάντησε με ένα αδιόρατο χαμόγελο: «Λεφτά είναι τζάνουμ. Εκλογές δεν γίνονται; Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς». Και μια άλλη φορά τραβώντας το συρτάρι του γραφείο του μου είπε: “Όλα τα μυστικά της πολιτικής ζωής τα γνωρίζει το συρτάρι αυτό”».
Έτσι, για να μην κάνουν οι σημερινοί συνάδελφοι πως πέφτουν από τα σύννεφα…
Οι «προσφορές» στα κόμματα δίνονταν, δίνονται και θα δίνονται, ακόμα και με τη σκέψη ότι θα έχουν οι προσφέροντας «φιλική» μεταχείριση όποτε χρειασθεί.


Σχολιάστε εδώ