Λίγη ευαισθησία, κύριοι υπουργοί!

Η κομματική αυτή ομοφωνία φανερώνει δίχως άλλο τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η σχολή και έτσι 15 συνολικά εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, ανάμεσά τους ένας αρχηγός κόμματος και πρώην υπουργοί, απέστειλαν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας, επισημαίνοντας τα τρία μεγάλα προβλήματα της σχολής.

Η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, η σταθερή χρηματοδότηση για τις τρέχουσες ανάγκες της σχολής και η δημοσιοποίησή της, η οποία θα δώσει και την οριστική λύση σε αυτά τα ζητήματα.

Επειδή όμως οι αρμόδιοι μάλλον κωφεύουν, και αυτό είναι άκρως δυσάρεστο σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, κι επειδή το βασικό αίτημα για τη δημοσιοποίηση της σχολής δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί εάν και πότε θα καλυφθεί το έλλειμμα αλλά και οι τρέχουσες οικονομικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

«Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε, σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού; Πότε και πώς προτίθεστε να προχωρήσετε στην αποδοχή του σταθερού και διαχρονικού αιτήματος της δημοσιοποίησης της Σχολής Τυφλών;».

Μια κοινωνία ορίζεται ως «πολιτισμένη» κυρίως από τον τρόπο που αντιμετωπίζει και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες-προβλήματα αναπηρίας.

Οι κύριοι υπουργοί δεν το γνωρίζουν αυτό;

Ευτυχώς που κάποιοι άλλοι βουλευτές τους βρίσκονται στη Βουλή για να τους το υπενθυμίσουν.

Την ερώτηση την υπογράφουν οι:

Γιάννης Μαγκριώτης, Χρύσα Αράπογλου, Κυριάκος Βελόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Βασίλης Γερμανίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Εύα Καiλή, Γιώργος Καρατζαφέρης, Θεόδωρος Καράογλου, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Ορφανός, Αδάμ Ρεγκούζας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Χάρης Τσιόκας.


Σχολιάστε εδώ