Εικόνα γενικευμένης… διάλυσης και «τέλους εποχής»

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη οι εργασίες του πρώτου τμήματος θερινών διακοπών και ίσως δεν είναι καθόλου άσχετο το γεγονός ότι στην πρώτη συνεδρίαση δεν ανέβηκε καν στην έδρα ο πρόεδρος του σώματος Δημ. Σιούφας, αλλά η Β΄ Αντιπρόεδρος Έλσα Παπαδημητρίου.
Οι ελάχιστοι βουλευτές που κυκλοφορούν στους διαδρόμους δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους από το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο τμήμα, αφού υπογράψουν για να μη χάσουν την αμοιβή, σπεύδουν να φύγουν και οι συνεδριάσεις -με εξαίρεση την Πέμπτη που επρόκειτο να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- γίνονται με πολύ λίγους μέσα στην αίθουσα.
Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία διάθεση να μιλήσουν, ίσως γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πουν αυτά που αισθάνονται, πιστεύουν και βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει βρεθεί σε χειρότερη φάση από τη Μεταπολίτευση και αναρωτιούνται πού θα οδηγήσει η εικόνα της… γενικευμένης διάλυσης και «τέλους εποχής» που αναδύεται από παντού και μάλιστα σε χρόνο που απέχει μόλις δέκα μήνες από τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ