αμυντικά θέματα

Έχει φέρει τα πάνω κάτω κι έχει πανικοβάλει αρχηγούς και κόμματα και δεν ξέρουν τι λένε

Ο κ. Παπανδρέου

l Ανακοίνωσε τον οκτάλογό του για την πάταξη της διαφθοράς. Υποψιαζόμαστε ότι τον συνέταξε με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

lΔεν προλάβαμε να τον μελετήσουμε και να τον εμπεδώσουμε και επανήλθε με την «Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια», αποτελούμενη από 5 ξεκάθαρα και ρεαλιστικά σημεία, το κυριότερο των οποίων είναι «κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες» (!)

lΜε όλο τον σεβασμό προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανό πρωθυπουργό, όπως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του (Βουλή 27.06.09), παρατηρούμε τα εξής:

lΔεν του είπε κανείς από τους «συμβούλους» του ότι και στον οκτάλογο και στον πεντάλογο, αυτό που έπρεπε να αναφέρει πρώτο, για να γίνει πιστευτός, είναι η κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος και του σκανδαλώδους Νόμου 3126/03, που προστατεύουν τις αρπαχτές των υπουργών και καθιερώνουν τις παραγραφές; Να τους διώξει όλους, γιατί τον υπονομεύουν.

lΔεν του εξήγησε κάποιος άλλος ότι περί «κατάσχεσης» έκανε τον κόσμο να πλαντάξει στο γέλιο, αφού είναι πασίγνωστο ότι οι οικονομισάριοι έχουν τα ακίνητα και το χρήμα σε off-shore εταιρείες; Μας κοροϊδεύετε, κ. πρόεδρε;

Και μία παροιμία

Κινεζική, λόγω επικαιρότητας: «Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμα τους: το πουλί που σχίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και το οικονομικό έγκλημα του μανδαρίνου».

Ο κ. πρωθυπουργός

lΔεν χρειάζεται να ξελαρυγγιάζεται και να οργίζεται από του βήματος της Βουλής, εξορκίζοντας τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το ξέρουμε… Πασχίζει… Μας έπεισε…

lΥποκρίνεται πως δεν έχει ακούσει τίποτα για το φοβερό σκάνδαλο υπερκοστολόγησης προμήθειας των ελικοπτέρων ΝΗ-90 κατά 247 (!) εκατ. ευρώ, του οποίου ο φάκελος εξαφανίστηκε κάπου στου Μαξίμου. Μπροστά σε αυτήν τη ληστεία, η υπόθεση SIEMENS είναι πλημμέλημα.

lΑδυνατούν οι πολιτικοί αρχηγοί να ελέγξουν τα στοιχειώδη… Πώς να μην έρθουν τα χειρότερα;

lΥπάρχουν, όμως, και χειρότερα… Η αμνησία… Στη συζήτηση για τη διαφθορά (Βουλή 27.06.08) ο κ. Καραμανλής πέταξε, οργισμένος, την ατάκα: «Κουκουλώματα, κ. συνάδελφοι, δεν θα υπάρξουν. Είναι πρακτικές άλλων εποχών…»

lΠροφανώς, ως άλλη εποχή εννοούσε τη δική του, 2004-06, που «κουκούλωσε» μεγαλοπρεπώς τα σκάνδαλα των εξοπλισμών, του χρηματιστηρίου, των έργων, του Κτηματολογίου κ.ά. κ.ά. Άλλος κυβέρνησε τότε;

Ευχάριστα νέα

lΚαι μέσα σε αυτήν τη νοσηρή ατμόσφαιρα του σκανδάλου Siemens, Patriot και Ερμής, παίρνουμε μια ανάσα. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ελλάδα η διαφθορά βαίνει επιδεινούμενη! Η καταπολέμησή της χειροτέρευσε από το 2006! Η Ελλάδα είναι πίσω από ημιαναπτυγμένες χώρες, όπως είναι ο Άγ. Μαυρίκιος και η Κόστα ΡίκαΙ Η τράπεζα αποδίδει την επιδείνωση, κυρίως, στον παράγοντα πολιτική ανευθυνότητα!

Κι από κοντά η Transparency International (Διεθνής Διαφάνεια), που ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες μας κατατάσσει στην 27η, χειρότερη προς τα κάτω, θέση! Διεθνώς είμαστε στο επίπεδο Μποτσουάνα και Μακάο!

lΟι τρεις κορυφαίες σε διαφάνεια χώρες στον κόσμο είναι οι Δανία, Φινλανδία, Σουηδία.

lΈχουμε ικανούς, καθαρούς και άξιους πολιτικούς εμείς, δεν έχουμε ανάγκη… Έχουμε και Σύνταγμα και Νόμους που προστατεύουν τους λωποδύτες, τα ξέρουμε όλοι, αλλά δεν τα αλλάζουμε…

Βάρκα γιαλό…

lΚαι οι φρεγάτες; Τι γίνεται με τις φρεγάτες; Πού βρίσκεται ο φάκελος της προανάκρισης; Πνίγηκε;

Ακόρεστοι, άπληστοι,

άατοι*

lΑχόρταγοι, αδιάντροποι. Αφού κατάπιαν εκατοντάδες εκατ. ευρώ από μίζες, καταδέχονται να ζητάνε κουζινικά!

lΑφού έκαναν επιδείξεις χλιδάτης ζωής και ψευτοαρχοντιάς, άπλωναν το χέρι για να ζητήσουν ψυκτικά…

lΣαβουροφτηνάτζες αισχίστου είδους που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν.

lΆρχοντας μπροστά τους ο Χριστοφοράκος.

* άατος: ομηριστί ο άπληστος, ο παμφάγος Άδης


Σχολιάστε εδώ