Έφερε την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό στη Βουλή ο Δ. Σιούφας

Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν και η Βουλή να είναι το επίκεντρο, όμως ο πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας βρίσκει χρόνο για σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία.
Έτσι, τελευταία η Βουλή των Ελλήνων, μετά από εντολή του Δημήτρη Σιούφα, είχε καινούργια αποκτήματα στην ήδη πλούσια συλλογή έργων τέχνης, βιβλίων, χειρογράφων κ.λπ.
Η Βουλή των Ελλήνων, με τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Ν. Στεφάνου, συμμετείχε σε δημοπρασία από την οποία αγόρασε 14 πίνακες ζωγραφικής γνωστών ελλήνων ζωγράφων, όπως οι Τσαρούχης, Βασιλείου, Γέρος, Κανιάρης, Βυζάντιος κ.ά. Και ακόμη η Βουλή συμμετείχε σε δημοπρασία βιβλίων και χαρακτικών όπου κατακύρωσε ορισμένα φύλλα εφημερίδων («Εθνική Επιθεώρησις», «Ελληνικόν Αίμα», «Εφημερίς» και «Μέλλον»), ένα χειρόγραφο του Χαρίλαου Τρικούπη, μια δακτυλογραφημένη επιστολή του Ελευθέριου Βενιζέλου, δύο φωτογραφίες, 22 χαρακτικά -λαϊκές λιθογραφίες- αφίσες, πέντε εικονογραφημένες εκδόσεις και βιβλία με θέματα από τις επιστημονικές περιοχές της φιλολογίας, φιλοσοφίας, θρησκείας, ιστορίας, ναυτικών-στρατιωτικών και γεωγραφίας-ταξιδιών.


Σχολιάστε εδώ