Υπάλληλος του Ιωαννίδη η σύζυγος του νέου προέδρου της άρσης βαρών

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη από το ότι ο Πύρρος Δήμας κατέλαβε τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου προκάλεσε και το πρόσωπου του νέου προέδρου, του Νικόλαου Δεπούντη, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την άρση βαρών.
Ο νέος πρόεδρος, όμως, που ανέλαβε να βγάλει την εν λόγω ομοσπονδία από τη δίνη του σκανδάλου ντόπινγκ και ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας σόφτμπολ, την οποία υπηρέτησε από διάφορες άλλες θέσεις, έχει άλλα πιο σημαντικά προσόντα, όπως το ότι είναι φίλος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος «πίεσε» για την τοποθέτησή του. Η σύζυγος, μάλιστα, του νέου προέδρου της ομοσπονδίας άρσης βαρών εργάζεται στο υφυπουργείο Αθλητισμού και στο γραφείο του Γιάννη Ιωαννίδη και αυτό αποδεικνύεται τελικά πολύ μεγάλο προσόν για τον νέο πρόεδρο, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να παραμένει στη θέση του μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο και οι οποίες είναι υποχρεωτικές από τον αθλητικό νόμο 2725/99.
Το σενάριο θέλει πλέον τον Πύρρο Δήμα να εκλέγεται σε αυτές τις εκλογές πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, αλλά έως τότε πολλά μπορούν να γίνουν και να αλλάξουν και πάλι τα πράγματα, όπως συνέβη αυτήν τη φορά. Στις εκλογές του προηγούμενου Σαββάτου, 28 Ιουνίου, όλα έδειχναν ότι πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών θα εκλεγεί ο Πύρρος Δήμας, αλλά την τελευταία στιγμή υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για τον Νίκο Δεπούντη. Πέραν της κυβερνητικής παρέμβασης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η θέση του τέως προέδρου της ομοσπονδίας και υπαλλήλου της ΓΓΑ, Νίκου Σκιαδά, ο οποίος παρενέβη υπέρ της λύσης Δεπούντη για την προεδρία. Ετσι, η άρση βαρών γύρισε σελίδα μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ με έναν άνθρωπο του σόφτμπολ στο τιμόνι της και με τον Πύρρο Δήμα Α΄ αντιπρόεδρο τώρα και έτοιμο να αναλάβει την προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.


Σχολιάστε εδώ