ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ… ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ;

Έχουμε πρώτοι γράψει, σε ανύποπτο μάλιστα χρόνο, ότι οι κυβερνητικές αυτοδυναμίες μετά τις επόμενες εκλογές θα είναι παρελθόν. Τίποτε δεν είναι πιο βέβαιο από αυτό. Παρελθόν θα είναι και μετά τις μεθεπόμενες εκλογές. Ωστόσο, ο δικομματισμός δεν συνειδητοποιεί την κατάσταση και δεν προβλέπει τις αρνητικές εξελίξεις οι οποίες θα προκύψουν για τον τόπο. Επιδίδεται σε ακατανόητες κονταρομαχίες και αντιπαραθέσεις και μάλιστα εκεί όπου θα έπρεπε από κοινού -όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο- να συνεργάζεται για την κάθαρση του δημόσιου βίου και του πολιτικού συστήματος, δηλαδή τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την απεξάρτηση της πολιτικής από την οικονομική εξουσία.

Η ΝΔ, για ό,τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη χρηματοδότησή του από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, «κρυφοχαίρεται» και δεν αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη φάση αφορά στο δικό της ξεμπρόστιασμα για το δικό της μαύρο ταμείο. Γιατί εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το πολιτικό σύστημα και το επιδίωξαν σε πρώτη φάση με τις υποκλοπές και ύστερα με τα ομόλογα το επιχειρούν για τρίτη φορά διαμέσου της SIEMENS.

Δεν συγχωρούν τα ανοίγματα της ενεργειακής πολιτικής με τη Μόσχα και άλλες «παρεκκλίσεις» από την παγιωμένη κηδεμονία της Ελλάδας από τις ΗΠΑ τα τελευταία 60 χρόνια. Έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» να ανατρέψουν αυτήν την ενεργειακή πολιτική

(κάποιοι μιλάνε για υπαναχώρηση της ενδιάμεσης χώρας από την οποία θα διέλθει ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης).

Εν όψει όλων αυτών των εμφανών δυσμενών εξελίξεων, ο δικομματισμός φθίνει όπως δείχνουν οι περιοδικές δημοσκοπήσεις.

Αλλά ο τόπος, κύριοι του δικομματισμού, πρέπει να κυβερνηθεί. Και μάλιστα σθεναρά και αποφασιστικά. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: μπροστά στην καθολική απαξίωση του δικομματισμού, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί από σήμερα, από χθες, ένας ενδιάμεσος κεντρώος φορέας με σημαία την πολιτική αρετή, με πατριωτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα αποτελέσει τον αναγκαίο κυβερνητικό εταίρο του όποιου από τα δύο σκέλη του δικομματισμού θα πλειοψηφήσει στις επόμενες εκλογές σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, κοινωνικής πολιτικής με στόχο την ανακούφιση των χειμαζόμενων κοινωνικών ομάδων και τη σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής που απαιτούν οι περιστάσεις για το έθνος και τον λαό.

Αυτός ο κεντρώος φορέας με ποσοστό 7% θα δώσει 20 και πλέον βουλευτές, με 9% 27 και πλέον βουλευτές, χωρίς εν τω μεταξύ να αποκλείει κανείς και μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα, σε συνεργασία με τους 135-145 βουλευτές του πρώτου κόμματος, σχηματίζουν μια ισχυρή κυβέρνηση ικανή να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα είναι μεγαλύτερα.

Οι συνθήκες για το εγχείρημα ενός τέτοιου φορέα είναι ώριμες. Καλούνται όποιοι και όσοι αισθάνονται ελεύθεροι από δουλείες και αμαρτίες να πάρουν την ιστορική και μεγάλη πρωτοβουλία. Αλλιώς, θα τους προλάβουν λοχαγοί «εξ εφέδρων».


Σχολιάστε εδώ