Πάρτε μέτρα

Δυστυχώς και πάλι είναι όλοι κατώτεροι των περιστάσεων. Θα περίμενε κανείς ότι από την πρώτη στιγμή που έσκασε η βόμβα Ζήμενς θα προχωρούσαν σε ΑΜΕΣΑ μέτρα που θα έκλειναν τις πόρτες σε κάθε επίορκο πολιτικό που θα επιχειρούσε να τα πιάσει.

Έτσι θα προστάτευαν και τον εαυτό τους, και θα οχυρωνόταν το πολιτικό σύστημα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα, που σήμερα διασύρεται, και ταυτόχρονα θα ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις του λαού, θα ήταν παράδειγμα προς μίμησιν και όχι το προς αποφυγήν και ο κόσμος τουλάχιστον θα έβλεπε ότι υπάρχει θέληση για ουσιαστική κάθαρση, και όχι στα λόγια.

Και μία απόφαση-τομή που θα κτύπαγε τη διαφθορά και τις μαύρες συναλλαγές, θα ήταν τα οικονομικά των κομμάτων, οι δαπάνες των υποψηφίων στις εκλογές και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών και όσων κατέχουν δημόσιο αξίωμα, να περάσουν στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μια δεύτερη τολμηρή απόφαση που θα έδειχνε ότι επιτέλους βάλαμε μυαλό μετά τα όσα ζήσαμε και με την υπόθεση Κοσκωτά και τώρα με τη Ζήμενς (όπου γύρευε τι άλλο μπορεί να ξεφυτρώσει) και θέλουν πράγματι να μην επιτρέψουν ξανά να γεννηθούν τέτοιες καταστάσεις, που ξευτελίζουν τη χώρα, θα ήταν να νομιμοποιηθούν οι προσφορές οποιουδήποτε θα ήθελε να δώσει χρήματα σε ένα κόμμα με την καταγραφή και δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Φυσικά την ευθύνη που μέχρι τώρα η πολιτική μας ηγεσία φαίνεται ΑΤΟΛΜΗ να προχωρήσει σε μέτρα την έχει πρωτίστως ο κ. Καραμανλής, γιατί ως πρωθυπουργός έπρεπε ΔΗΜΟΣΙΑ να είχε πάρει την πρωτοβουλία και ΗΔΗ να είχαν ψηφισθεί τα «λουκέτα» που θα κλειδαμπάρωναν τις πόρτες στη διαφθορά και τους διεφθαρμένους, ένθεν και ένθεν…


Σχολιάστε εδώ