Οι Παμμακεδονικές ζητούν από τον Κ. Καραμανλή να αρνηθεί σύνθετη ονομασία

Τη σταθερή τους άρνηση να δεχθούν λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η οποία θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της επαναλαμβάνουν οι απανταχού Παμμακεδονικές Οργανώσεις, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η επιστολή, που υπογράφεται από το σύνολο των προέδρων των ανά τον κόσμο Παμμακεδονικών Οργανώσεων, φέρει ημερομηνία 30 Ιουνίου και αποπνέει την ανησυχία η οποία έχει προκληθεί στις τάξεις των Μακεδόνων εξαιτίας των δηλώσεων του ειδικού μεσολαβητή, κ. Nimetz.
«Όσον αφορά τον Ελληνισμό, η Μακεδονία είναι μια ελληνική επαρχία. Επιπλέον η ταυτότητα του Μακεδόνα ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό πληθυσμό της Μακεδονίας της Ελλάδας για χιλιάδες χρόνια», επισημαίνεται στην ίδια επιστολή και επισημαίνεται ότι «οποιαδήποτε τυχόν αναφορά από τον κύριο Nimetz περί “Μακεδονικού” έθνους και “Μακεδονικής” γλώσσας που πρέπει να αναγνωριστούν διεθνώς και νόμιμα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και του Συμβουλίου Ασφαλείας, αντιπροσωπεύει την πιο μεγάλη απειλή εναντίον της Ελλάδας».
Κατά τους προέδρους των Παμμακεδονικών Οργανώσεων αυτό αποτελεί «έναν θανάσιμο κίνδυνο πολύ χειρότερο από την ύπαρξη μια χώρας βόρεια της Μακεδονίας της Ελλάδας, η οποία θα φέρει κάποια παραλλαγή του ονόματος “Μακεδονία”. Η αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδος της ιδέας της σύνθετης ονομασίας είναι ιδιαίτερα ατυχής και επικίνδυνη, διότι ακριβώς παραβλέπει το επακόλουθο της αναγνώρισης των στοιχείων του «Μακεδονικού» έθνους και “Μακεδονικής” γλώσσας».
Οι συγγραφείς της επιστολής εκτιμούν πως μόλις γίνει διεθνώς αποδεκτό το «Μακεδονικό» έθνος, θα ανοίξει αιτήματα για οποιεσδήποτε αξιώσεις εναντίον της Ελλάδας και της Μακεδονικής επαρχίας της και διερωτώνται «πώς είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δικηγόρων, ότι το “Μακεδονικό” έθνος που εμείς έχουμε αναγνωρίσει είναι ανεξάρτητο από τη Μακεδονία της Ελλάδας και έτσι δεν θα έπρεπε να έχει καμία ιστορική, γεωγραφική, γλωσσική, εδαφική και οικονομική αξίωση»;
Θέτουν δε και το ερώτημα «πώς θα αποκαλούμε πλέον τους ανθρώπους τους οποίους μέχρι τώρα τους ονομάζαμε “Σκοπιανούς”; Τον στρατό τους θα τον αποκαλούμε “Μακεδονικό” στρατό;».
Στη συνέχεια οι Μακεδόνες παραθέτουν, στην ίδια πάντα επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ιστορικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τον ισχυρισμό ότι «η αποδοχή της έννοιας “Μακεδονικού” έθνους, με “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα σε ανταλλαγή μιας μικρής τροποποίησης του ονόματος της ΠΓΔΜ, θα σημάνει ότι εμείς με το δικό μας χέρι βάζουμε ένα τέλος σε τρεις χιλιάδες χρόνια Μακεδονικού Ελληνικού πολιτισμού και κουλτούρας. Τέτοια ενέργεια θα σημάνει ότι προσποιούμαστε να αγνοούμε πώς δημιουργήθηκε το “Μακεδονικό” έθνος και η “Μακεδονική” γλώσσα από το κομμουνιστικό καθεστώς της Γιουγκοσλαβίας, και πώς επεβλήθη στον λαό της νότιας περιοχής της χώρας αυτής. Θα σημάνει την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδος με τη Βουλγαρία, διότι και η γείτων αυτή χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα με την εθνικότητα και γλώσσα της ΠΓΔΜ, η οποία μάλιστα δεν παύει να τους υπενθυμίζει ότι οι ρίζες της εθνικότητας και της γλώσσας τους είναι στοιχεία βουλγαρικά».
Τέλος, όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο τονίζουν πως παραμένουν στις αποφάσεις της ολομέλειας των Παμμακεδονικών Συνεδρίων, και δεν δέχονται όνομα για τη γειτονική χώρα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα του όρου, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει διεθνώς και με τον πλέον επίσημο και νομικά δεσμευτικό τρόπο «ότι δέχεται τους όρους Μακεδόνας / Μακεδονικό ως στοιχεία ανήκοντα του Ελληνισμού της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Επιπλέον δεν αποδέχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εθνολογική ονομασία “Μακεδόνας” για τους Σλάβους».


Σχολιάστε εδώ