Οι βουλευτΕΣ έχουν τον λόγο

Σημειώνεται πως η Ζήμενς έχει σύμβαση με τον εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟ Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού, η οποία μάλιστα ελέγχεται σοβαρά για την πραγματοποίησή της. Αφορά έργο φορητών συστημάτων ξενάγησης για 15 μεγάλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί. Προσθέτει ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις του τότε υπουργού Πολιτισμού το έργο όφειλε να έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2008 και ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει εισπράξει ήδη υψηλά ποσοστά ως προκαταβολές.
>Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της για το πλαίσιο λειτουργίας και το εργασιακό καθεστώς των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι», ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης. Επισημαίνει ότι η γενικότερη φημολογία για αλλαγή θεσμικού πλαισίου των υπηρεσιών με εξατομικευμένη προσέγγιση και στοχευμένη ενίσχυση ηλικωμένων, ως βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση ως το 2013 της κοινοτικής χρηματοδότησης, εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε 120.000 ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, και 6.000 εργαζομένους που αμισθί παρέχουν υπηρεσίες εδώ και μήνες.
>Ανησυχία σχετικά με τη δρομολόγηση της κατάργησης του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων εκφράζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας. Εκτιμά ότι σκοπεύει στον έλεγχο της δικαιοσύνης με αιχμή του δόρατος τη συγκάλυψη σκανδάλων που αφορούν τη ΝΔ και την υπόθεση Ζήμενς.
>Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης. Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των ξεναγών της Κω προς το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρει, και την πρόσφατη ενημέρωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης η κυβέρνηση αδιαφορεί για την εγκατάλειψη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον τουρισμό.
>Την καταβολή επιδόματος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την πρόσθετη πέραν του οκταώρου εργασία τους ζητά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης. Εξηγεί ότι ειδικά οι αξιωματικοί που είναι τοποθετημένοι σε Μονάδες και Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων συχνά δεν έχουν ούτε καν στοιχειώδη επαφή με τις οικογένειές τους λόγω του φόρτου εργασίας στα στρατόπεδα.
>Σε κίνδυνο τίθεται η ζωή των ασθενών εξαιτίας της κακής λειτουργίας του νοσοκομείου Δράμας, επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Συγκεκριμένα, το φαρμακείο δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των κλινικών και εξωτερικών ασθενών με φάρμακα, ενώ τα μηχανήματα της μονάδας τεχνητού νεφρού που εξυπηρετούν τους νεφροπαθείς της περιοχής παρουσιάζουν καθημερινά βλάβες λόγω παλαιότητας.
>Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ερωτά τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Αναφέρει ότι το μοναδικό κρατικό ειδικό κέντρο για τυφλούς είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, καθώς η κρατική χρηματοδότηση δεν καλύπτει ούτε καν τη μισθοδοσία των ελάχιστων μόνιμων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται με έσοδα από τις πωλήσεις της ακίνητης περιουσίας του, προϊόν δωρεών για τις ανάγκες αποκλειστικά των τυφλών.
>Για τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής του
ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης. Εκτιμά ότι οι συνεχείς αυξήσεις πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης των επιβατών σύντομα θα έχουν αρνητικές συνέπειες στην τουριστική κίνηση εξαιτίας της περικοπής δρομολογίων, που με τη σειρά της θα επηρεάσει την τοπική οικονομία των νησιών.
>Την ανάγκη να αξιοποιηθεί τουριστικά ο νομός Ροδόπης επισημαίνει ο βουλευτής του
ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Τονίζει ότι ο τουρισμός μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρή συμπλήρωση εισοδημάτων και να καταστεί ελκυστική κύρια επαγγελματική επιλογή, κανείς όμως δεν θέτει σε ειδική προτεραιότητα τουριστικής ανάπτυξης μια περιοχή σαν τον νομό Ροδόπης, ο οποίος στερείται αναγνωρισιμότητας παρά τους αξιόλογους τουριστικούς του πόρους.
>Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός θέτει το θέμα της κατάρτισης των οριστικών δασικών χαρτών. Στην περίπτωση του Υμηττού τονίζει ότι οι δασικοί χάρτες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχουν όμως αναρτηθεί και για τον λόγο αυτό δεν έχουν κυρωθεί και παραμένουν σε κάποια συρτάρια.
>Τους λόγους που δεν έχει προγραμματιστεί η μετατροπή του εργοστασίου ζάχαρης της ΕΒΖ στη Λάρισα σε μονάδα βιοαιθανόλης, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού το 2006 στη ΔΕΘ, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας.


Σχολιάστε εδώ