ΜOΝΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚO ΡOΛΟ EIXAN TA METΡA!

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις μετά από δειγματοληψίες κλιμακίων υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων.

ΟΙ αναλύσεις των χημικών υπηρεσιών του κράτους κατέγραψαν περιπτώσεις νοθείας πετρελαίου κίνησης με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης (πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής ή πετρέλαιο που έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής του χρώματος και του ιχνηθέτη) σε ποσοστά από 1% έως και 86%.

Πρόστιμο ύψους 58.000 ευρώ επιβλήθηκε στην επιχείρηση «Χαράλαμπος Αβραμίδης & ΣΙΑ ΕΕ», που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 29, διότι μετά από δειγματοληψία που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα που είχε προμηθευτεί πετρέλαιο κίνησης από το πρατήριό του δείγμα πετρελαίου κίνησης βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 74%.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος πρατηριούχος είναι υπότροπος, καθώς του έχουν επιβληθεί το 2007 άλλες τρεις φορές πρόστιμα συνολικού ύψους 145.000 ευρώ.

Άλλες δύο «καμπάνες» συνολικού ύψους 44.000 ευρώ έπεσαν στον πρατηριούχο Πετρούλια Γεώργιο του Κων/νου, που βρίσκεται επί της οδού Π. Ράλλη 71 στον Ρέντη, διότι μετά από δειγματοληψία που διενεργήθηκε σε δύο φορτηγά οχήματα που είχαν προμηθευτεί πετρέλαιο κίνησης από το πρατήριό του δείγμα πετρελαίου κίνησης βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 86% και 82% αντίστοιχα.

Τέλος, πρόστιμο ύψους 29.000 ευρώ επιβλήθηκε στην επιχείρηση του Χαράλαμπου Αβραμίδη του Πέτρου, που βρίσκεται επί της οδού Πόντου 6 στη Νίκαια, διότι σε δειγματοληψία που έγινε από το πρατήριο υγρών καυσίμων του δείγμα πετρελαίου κίνησης βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 1%, και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στην επιχείρηση Αιγαίον Όιλ ΑΕ, που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Λ. Χατζηκυριακού 42, διότι μετά από δειγματοληψία που διενεργήθηκε σε βυτιοφόρο της που προμήθευε πρατήρια υγρών καυσίμων δείγμα πετρελαίου κίνησης βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ –

ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 8,5%.

Με νοθευμένο καύσιμο βρέθηκαν να είναι γεμάτες και οι δεξαμενές του Δήμου Νίκαιας.

Έτσι, η Νομαρχία Πειραιά που έκανε τον σχετικό έλεγχο του επέβαλε πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ.

Ύστερα από τη σχετική δειγματοληψία που διενεργήθηκε από υπόγεια δεξαμενή του αμαξοστασίου του δήμου στην οδό Ποταμού από ποσότητα 2.200 lt δείγμα πετρελαίου κίνησης βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 22%.

Η ΒΕΝΖΙΝΗ

«ΤΡΑΒΑΕΙ» ΕΝΑΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Την ίδια ώρα και η αμόλυβδη «πετάει στα ύψη» κάνοντας αφαίμαξη στα ελληνικά νοικοκυριά. Τα έξοδα για τη βενζίνη του αυτοκινήτου της οικογένειας έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρσι.

Στις 22/6 του 2007 η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν 1,05 ευρώ το λίτρο, ενώ σήμερα είναι περίπου 1,27 ευρώ το λίτρο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ με 50 λίτρα βενζίνης πέρσι πληρώναμε 52,5 ευρώ, ενώ φέτος πληρώνουμε 63,5 ευρώ, δηλαδή 11 ευρώ περισσότερα σε κάθε γέμισμα.

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

Μέση τιμή Μέση τιμή

Ιούνιος 2007 Ιούνιος 2008

1,05 ευρώ 1,27 ευρώ,

Γέμισμα ρεζερβουάρ 50 λίτρα

Πέρσι φέτος διαφορά

52,5 ευρώ 63,5 ευρώ 11 ευρώ

Ένας οδηγός στην Αττική, ο οποίος γεμίζει τρεις φορές τον μήνα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, πέρσι κατά μέσο όρο πλήρωνε 157,50 ευρώ, ενώ φέτος πληρώνει 190,50 ευρώ. Η επιβάρυνση είναι σημαντική, αφού φτάνει το ποσό των 33 ευρώ.

ΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΞΟΔΑ

ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ

Για γέμισμα 3 φορές το μήνα

– ρεζερβουάρ 50 λίτρα –

Πέρσι φέτος διαφορά

157,50 ευρώ 190,50 ευρώ 33 ευρώ

Το κόστος για τις μετακινήσεις μας με το ΙΧ ωστόσο είναι απίστευτα πιο μεγάλο από τον μέσο όρο, αφού οι πραγματικές τιμές με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι στα πρατήρια είναι πολύ πιο μεγάλες:

ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ

(Μέσες τιμές ανά περιοχή)

Χανιά: 1,363 ευρώ

Ιεράπετρα: 1,361 ευρώ

Κάλυμνος: 1,346 ευρώ

Ηγουμενίτσα: 1,359 ευρώ

Οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθούν και άλλο, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλων παρεκκλίσεων προς τα επάνω στις τουριστικές περιοχές όπου η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.


Σχολιάστε εδώ