Δεν απέφυγαν την αναγκαστική συμβίωση και τώρα την απολαμβάνουν

Η πρόσφατη επίσκεψη του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο Καρπενήσι, όπου έκανε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά η ομάδα, και η συνομιλία του με τους παίκτες και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μπορεί να εξέπληξε πολλούς, αλλά όχι τους γνωρίζοντες. Όπως λένε, «αν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις, προσπάθησε να το απολαύσεις». Και στην Εθνική, τους δύο μήνες που προηγήθηκαν, πολλά πράγματα αποφεύχθηκαν, αλλά και κάποια που δεν γινόταν να αποφευχθούν… απολαύστηκαν.
Από την ημέρα που πήγε ο Γιαννάκης στον Ολυμπιακό, ο Βασιλακόπουλος δεν τον ήθελε στην Εθνική. Δεν έπαιρνε όμως και την ευθύνη να τον απολύσει. Περίμενε την παραίτησή του. Και ο Γιαννάκης περίμενε την απόλυσή του. Και τίποτα από τα δύο δεν συνέβαινε. Δημοσίως, αμφότεροι έλεγαν ότι «δεν υπάρχει θέμα». Η καρδιά τους το ήξερε αν το εννοούσαν. Που δεν το εννοούσαν.
Συνειδητοποιώντας ότι δεν θα… απέφευγαν τη συνύπαρξή τους, άρχισαν τις διπλωματικές κινήσεις για να μην κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Η ιστορία με τον Κώστα Κουφό αναμενόταν με ενδιαφέρον μήπως και δώσει αφορμή. Ο Γιαννάκης δεν τον ήθελε, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι από την αρχή της προετοιμασίας παρών και για κανέναν άλλο λόγο. Ο Βασιλακόπουλος επέμενε. Τελικά ο προπονητής τον κάλεσε και μέσω παρασκηνιακών συζητήσεων είχαμε το ευτυχέστερο δυνατό τέλος. Ο παίκτης δήλωσε από μόνος του ότι «καλύτερα να μην έρθω φέτος που με πήραν στο ΝΒΑ», ο προπονητής απέφυγε τον πονοκέφαλο και ο παράγοντας καμάρωνε αφού η αποχαιρετιστήρια δήλωση περιλάμβανε ύμνους γιʼ αυτόν και τη… στοργή με την οποία τον περιέβαλε.
Οι παίκτες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άλλου είδους εντάσεις, «εξαφανίστηκαν» από την Εθνική. Οι «συνδικαλιστές» και δυσάρεστοι για την ομοσπονδία Παπαδόπουλος και Ντικούδης έφυγαν μόνοι τους, τον δυσάρεστο για τον Γιαννάκη Κακιούζη, επειδή έλεγε τη γνώμη του συχνά – πυκνά για την ομάδα, τον «καθάρισε» ο προπονητής.
Μέχρι και στους συνεργάτες του προπονητή υπήρχε σκέψη να μπει «χέρι» για να προκληθεί τριβή, αλλά τελικά την πλήρωσε ο… ανώδυνος Δημήτρης Παπαδόπουλος, έμεινε ο απαραίτητος τεχνικά Λευτέρης Κακιούσης, έστω κι αν δεν τον κάνουν κέφι οι παίκτες, μαζί με τον αγαπητό στην ομοσπονδία Νίκο Λινάρδο, προστέθηκε και ο αθόρυβος Δημήτρης Πρίφτης και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.
Από την ώρα, λοιπόν, που άρχισε η προετοιμασία και η φουρτούνα δεν είχε φέρει ναυάγιο, δεν υπήρχε άλλος λόγος για να συνεχιστεί το κρυφτούλι. Ο Βασιλακόπουλος, που απέφευγε κάθε συνάντηση με τον Γιαννάκη λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην Εθνική για να λύσουμε» και… εννοώντας ότι «δεν θέλω να τον βλέπω», πήρε το αυτοκίνητο και πήγε στο Καρπενήσι.
Ο Γιαννάκης που είχε βγει αλώβητος από έναν σκληρό πόλεμο που δέχτηκε, ένιωθε και λίγο… καβαλάρης πλέον και δεν είχε πρόβλημα για αγκαλίτσες και φιλάκια με τον πρόεδρο. Είχε μάθει στο μεταξύ ο Βασιλακόπουλος ότι η ομάδα είναι καλή και το κλίμα ακόμα καλύτερο και… εντάχθηκε στο σύνολο. Και ζουν αυτοί καλά και όλοι μαζί ελπίζουν για τα καλύτερα, αρχικά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες και εν συνεχεία με ένα μετάλλιο εκεί.


Σχολιάστε εδώ