Αποστολικά και… άλλα

=Άραγε τι εννοούν οι πράσινοι κύκλοι όταν λένε για αβγά; Ότι ψάχνουν καβγά, ότι τα αβγά είναι κλούβια, ότι τα αβγά δεν κάνουν τις κότες, περίεργα πράγματα από τους αβγολόγους του Κινήματος.
=Ένα είναι σίγουρο, ότι αν με τέτοιες διαρροές περιμένετε να αβγατίσουν οι ψήφοι, δυστυχώς θα σας φάνε οι κότες.
=Με τέτοια αβγά… που έχει δίπλα του ο Γιώργος, μας τελείωσαν οι κότες στο τσίμπημα.
=Ας κάνουν οι συνδικαλιστάδες πρώτοι την κίνηση για το ταμείο της φτώχειας που τόσο πολύ κόπτονται… Ας δώσουν ένα καλό παράδειγμα: τον μισθό που εισπράττουν από μια επιτροπή ή ένα ΔΣ όπου συμμετέχουν ας τον δώσουν στο ταμείο. Ίσως δεν τους βρίζουμε τόσο πολύ και όσο τους βρίζουμε δικαιολογημένα.
=Και οι συνδι-κα-ΛΗΣΤΑΔΕΣ έχουν συμμετοχή στο σκάνδαλο Ζήμενς…
=Έδωσε η Βουλή το χρήμα για τους σοσια-ΛΗΣΤΕΣ και έγινε η φουρτουνιασμένη θάλασσα λάδι.
=Το τελευταίο μοντέλο της Ζήμενς σε φουρνάκι λέγεται Κούκουλος…
=Δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Ζήμενς, εμείς οι πολίτες τα αρπάξαμε.
=Μετά τον αβγάτο υπουργό έχουμε ορατό πια τον κίνδυνο του κουκουλώματος της υπόθεσης Ζήμενς.
=Κουκουλώνω, κουκουλώνεις, κουκουλώνει… Κουκουλώνουμε, κουκουλώνετε, κουκουλώνουν… Βάλτε τα πρόσωπα μόνοι σας.
=Τελικά είχαμε, δεν είχαμε, τους λαδώσαμε τους σοσια-ΛΗΣΤΕΣ. Δώρο αγνό ελαιόλαδο κλέβουν από τον Γιώργο. Τώρα αν τους έδιναν και κανέναν φούρνο Ζήμενς για να τηγανίζουν, καλό θα ήταν.
=Αγαπητέ ταξιδιάρη υπουργέ, μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς μερικές φορές και μερικούς για πάντα. Δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις όλους για πάντα, θα φανερωθείς.
=Και να θέλουμε να κλέψουμε, δεν έχουν αφήσει οι τύποι ούτε μίζες ούτε πρίζες.
=Λαγός-νησι… τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του.
=Στο ΠΑΣΟΚ χωρίστηκαν πάλι σε δύο στρατόπεδα. Στους Λαγονησιώτες και στους Περδικονησιώτες εξαιτίας του Συνεδρίου των Σοσια-ΛΗΣΤΩΝ…
=Τώρα που δεν μπορούν να παίρνουν μίζες θα κάνουν νέο νόμο, τάχατες για το καλό της Δημοκρατίας και θα πάρουν περισσότερη κρατική επιχορήγηση.
=Ο Μπένος δεν λέει για το θέμα των μιζών. Μπενάκης – Βγενάκης. Βγήκε και είπε την αλήθεια ότι γνωρίζουν και οι ηγεσίες τι πράγματι συμβαίνει.
=Δηλαδή, φίλε Σκανδαλίδη, ήσουν γραμματέας του 6ου ορόφου και του καφετζή Μαρίνου. Στους άλλους 5 ορόφους υπήρχε το παρακράτος του κόμματος Τσουκάτος…
=Έτσι και ανοίξουν το στόμα τους οι τοίχοι της Χ. Τρικούπη και της Ρηγίλλης, αλλά και άλλων κομμάτων θα γίνει της μίζας το κάγκελο.
=Τζετ… ξεσκί…
=Οι υπουργοί σιγοψήνονται για να φαγωθούν σε λίγο σε κουζίνες Ζήμενς.
=Αλήθεια, γιατί δεν ακούστηκε το όνομα του Προκόπη, του Ρουσόπουλου, του Σουφλιά, του Φώλια και ακούστηκαν για δυο τρεις συγκεκριμένους υπουργούς;
=Μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια πιάνει ο εισαγγελέας κ. Αθανασίου. Μίζες, χρηματιστήριο και φυσικά τους παπαγάλους των εποχών της ληστείας του «καταλληλότερου».
=Ωραίο το κόλπο. Το δεξί χέρι του Σημίτη έπαιρνε λεφτά για το κόμμα και δεν το γνώριζε το αριστερό του, που κατά δήλωση «καταλληλότερου» ήταν και το καλό του αριστερόφρων.
=Ας ρίξουν μια ματιά οι αριστεροί του ΠΑΣΟΚ στα πρόσωπα και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι αριστεροί, φιλελεύθεροι, Βενιζελικοί. Οι κεντρώοι πουθενά.
=Ωραίοι οι σοσια-ληστές. Η φτώχεια και η μιζέρια αντιμετωπίζονται με Μίζεν-ρια.
=Υπάρχει αόρατος υπουργός που πετάει χωρίς να φαίνεται. Υπουργός ούφο όπως λέμε.
=Πάνε και τα ορυκτέλαια, πάνε και τα ηλιέλαια. Ξεχάστηκαν όλα, έτσι θα ξεχαστούν και τα Μίζεν-έλαια…
=Οι πολιτικοί έπαιρναν τα δωροφουρνάκια Siemens για να ψήνουν τους κομματικούς τους αντιπάλους.
=Φτου φτου… Ευτυχώς που δεν έγιναν ορισμένοι πρωθυπουργοί. Θα μας είχαν ψήσει σε φουρνάκια Siemens.
=Ποιον υπουργό λένε καντηλανάφτη και γιατί;
=Δυστυχώς πολλοί πολιτικοί μας είναι φτηνοί στα πίτουρα. Και συσκευές δωρεάν έπαιρναν οι γύφτοι. Δεν τους έφταναν οι μίζες.
=Μίζεν…ρια καταραμένη που θα έλεγαν και οι κολλητοί μου οι Κύπριοι.
=Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι ο Εισαγγελέας θα αρχίσει να ψάχνει τους κ-ωδικούς των εποχών και ίσως δούμε πολλά πουλιά στα κλουβιά.
=Εκνευρίζουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ οι λογικές κάποιων πρώην στελεχών που λένε σήμερα με αφοριστικό κόλπο εν οίδα ότι ουδέν οίδα… Ενώ και έβλεπαν και χάιδευαν τα ευρωSiemens…
=Αγαπητοί «γαλάζιοι» σύντροφοι, με όλον τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σας, δυστυχώς δεν είστε πρώτο κόμμα εσείς, πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι… αποφασισμένοι. Μόνο ο Καραμανλής ξεχωρίζει και ευτυχώς που ξεχωρίζει.
=Πού είναι το χρήμα οέο οέο; Πού είναι το χρήμα;
=Πάρε και δώσε και λογαριασμό μη δώσεις, ήταν το σύνθημα της Μίζενς.
=Δόσεις… άλλο και τούτο πάλι…
=Οι φήμες κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Στοματικές φήμες που λέμε.
=Εκ της Λειψίας έρχονται τρεις μάγοι με τα δώρα. Άστρο λαμπρό τους οδηγεί… κ.λπ. κ.λπ.
=Να στείλουμε τους χαιρετισμούς μας και τα φιλιά μας στην υψηλοτάτη γιατρίνα Μαρινέλα, τον Νίκο, τον Ηρακλή και τον Μάκη, φανατικούς αναγνώστες του Μάκη Κουρή και τους οποίους γνώρισα πρόσφατα στην Ερέτρια…
=Τώρα που ο Γιώργος επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς, ο παπαγάλος του Παναγιώτη Φασούλα φωνάζει στα αγγλικά: Τζορτζ for ever…
=Τα κατάφερε η Αγροτική Τράπεζα. Στο θέμα της Αγροτικής Ασφαλιστικής το μολών λαβέ του διοικητή προς τους ξεχαρβαλωτές των ασφαλειών είχε αποτελέσματα.
=Ο Καραμανλής περνάει ζόρικες μέρες με τα τελευταία γεγονότα. Όμως σαν Αντρέας του 2010 και βάλε, θα τα ξεπεράσει χωρίς κραδασμούς. Στα δύσκολα άλλωστε φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι.
Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ