Τυφλοί» και «κωφοί»…

Η υποκρισία περισσεύει… σε όλους εκείνους που, σήμερα μόλις «ανακαλύπτουν» τις σχέσεις των κυβερνήσεων του «εκσυγχρονισμού» με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα… οι οποίοι «έκπληκτοι» αντιμετωπίζουν τώρα το ενδεχόμενο της «εισροής» στο ΠΑΣΟΚ «μαύρου» χρήματος από τη Ζήμενς ως μια δυσάρεστη πραγματικότητα και όχι ως φημολογία.
Κι όμως είναι όλοι αυτοί που αποδέχονταν τις υπερεξουσίες του Θ. Τσουκάτου και των εκλεκτών του τότε πρωθυπουργού, αρκεί να είχαν τις δικές τους εξουσίες σε κόμμα και κυβέρνηση. Είναι όλοι αυτοί που δέχθηκαν την απόρριψη της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ χάριν της εξουσίας, που κολακεύονταν από την καθολική και ευμενή στήριξη των ΜΜΕ στο πρόσωπό τους και στην κυβέρνησή τους, που έκλειναν τα μάτια και βούλωναν τα αφτιά τους στις επιλογές που οδηγούσαν το ΠΑΣΟΚ στην ομηρία των οικονομικών συμφερόντων, των μεταπρατών, των ιδιοκτητών των ΜΜΕ. Αρκεί να μη θιγόταν η δική τους «καρέκλα».
Σήμερα, που έσπασε ο κλοιός της συνένοχης σιωπής, όλοι αποστασιοποιούνται, και ζητούν μάλιστα την «κάθαρση» και την αυστηρή τιμωρία των ενόχων…
Με πρώτο τον κ. Κ. Σημίτη… που τώρα μόλις ανακάλυψε την ύποπτη συμπεριφορά των «ολίγων», η οποία σπιλώνει το έργο των πολλών «εργατών του εκσυγχρονισμού». Δεν ήξερε τίποτα ο ίδιος, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι η «διαπλοκή» εισερχόταν από την «κύρια είσοδο» στο ΠΑΣΟΚ.
Κρίμα για τον ίδιο. Γιατί ο λαός μπορεί να επικρίνει έναν πολιτικό για τις επιλογές και τα λάθη του, μπορεί όμως να αναγνωρίσει το ήθος του, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όταν αποδέχεται τα λάθη του…
Ούτε και σε αυτό το επίπεδο μπόρεσε να ανταποκριθεί ο Κ. Σημίτης. Κρίμα για τον ίδιο και την «υστεροφημία» του. Όμως τις δικές του επιλογές, τα δικά του λάθη, τους «δικούς του ανθρώπους» «πληρώνει» σήμερα το ΠΑΣΟΚ αλλά και -ευρύτερα- το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Κι αυτά θα «σφραγίσουν» τελικά την πολιτική του διαδρομή.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ