Προσχηματικός έλεγχος

Ε λοιπόν η Χαριλάου Τρικούπη, θέλοντας να κρατήσει τα προσχήματα, ανακοίνωσε προχθές ότι διαπίστωσε 40 διπλοψηφίσαντες και καμιά χιλιάδα (δεν αναφέρθηκε ακριβής αριθμός) μελών που ψήφισαν σε άλλες οργανώσεις από αυτές που ανήκαν, προκειμένου να βοηθήσουν κολλητούς τους υποψηφίους.
Στους 40 επιβλήθηκε η ποινή της διαγραφής, ενώ στους άλλους ανεστάλη η κομματική ιδιότητα για τρεις μήνες.
Το σημαντικότερο είναι όμως ότι η ΕΚΑΠ αποφάσισε να διαπομπεύσει τους διπλοψηφίσαντες κρεμώντας τα ονόματά τους στην ιστοσελίδα του κόμματος.
Να σημειώσω πως αυτοί που ξέρουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης μου είπαν ότι οι 40 ανήκουν άπαντες στο μπλοκ των λεγόμενων εκσυγχρονιστών (οι τύποι που μετακινούνταν με το πούλμαν αν θυμάστε), που βρίσκονται στην επιρροή των Σαουλίδη (μέλος του ΕΣ προσκείμενος στον Βενιζέλο) και Μπελτεγρή (ήταν υποψήφιος γραμματέας της ΠΑΣΠ και τιμωρήθηκε ως ένας από τους υπαίτιους των επεισοδίων που δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της παράταξης).
Ο έλεγχος υποτίθεται πως συνεχίζεται, αλλά, όπως έμαθα σ’ αυτόν δεν περιλαμβάνονται όσοι εμφανίζονται ως ψηφίσαντες εν αγνοία τους, οι πολλές εκατοντάδες δηλαδή που γράφτηκαν στους καταλόγους των ψηφισάντων χωρίς να προσέλθουν στις κάλπες και χωρίς να γνωρίζουν ότι κάποιοι επιτήδειοι ψήφισαν για λογαριασμό τους.


Σχολιάστε εδώ