Ποιος έδωσε εντολή στον Τσουκάτο…

Ποιος τον έφερε σε επαφή με τον Χριστοφοράκο και με τη μεσολάβηση και εντολή ποίου ο Τσουκάτος έστησε όλο τον μηχανισμό συγκάλυψης, που, όπως επισημαίνουν νομικοί, προσιδιάζει με διαδικασία νομιμοποίησης μαύρου χρήματος.
Ποιος βρήκε τον θείο της Ελπίδας Τσουρή (που προφανώς σε ανταμοιβή για την εξυπηρέτηση που πρόσφερε ο θείος, ο… Τσουκάτος την έκανε υφυπουργό), τον Βίο, και την άλλη παρέα. Και ποια ήταν τα ανταλλάγματα, οι αντιπαροχές που τους υποσχέθηκαν για να δεχθούν να «παίξουν» σε ένα τέτοιο επικίνδυνο κόλπο, εξαιτίας του οποίου, όπως αποδεικνύεται σήμερα, κινδυνεύουν να καταλήξουν στον Κορυδαλλό.
Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προϊστάμενος του Τσουκάτου, ο κύριος υπεύθυνος Κ. Σημίτης, σιωπά. Μόνο που η σιωπή ποτέ δεν ήταν χρυσός…
Δικός του άνθρωπος ήταν ο Τσουκάτος. Και αποκλείεται να ενεργούσε χωρίς να ρωτάει… Άλλωστε όλο το σχέδιο… κατάληψης του ΠΑΣΟΚ υλοποιήθηκε από τον Τσουκάτο. Και φυσικά ήταν πλήρως ενημερωμένος ο κ. Σημίτης. Διότι δεν τρελάθηκε ο Τσουκάτος να γυρίζει νύχτα – μέρα ανά την Ελλάδα για να στήνει μηχανισμούς και συμφωνίες για την εξασφάλιση «κουκιών» για να γίνει πρόεδρος και πρωθυπουργός ο κύριος καθηγητής.
Και βέβαια δεν μπορεί να είναι η Ζήμενς η μόνη πηγή από την οποία… ελήφθη χρηματική βοηθεία… Απόδειξη ότι ο Τσουκάτος ήταν ο έμπιστος και ο εξ απορρήτων του Σημίτη, το γεγονός ότι μετά το 1998 και τις «επιτυχίες» ο Θόδωρος αναβαθμίστηκε. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός τον τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που υποτίθεται ότι είναι για προσωπικότητες ευρύτερου κύρους και αποδοχής, ενώ ο Τσουκάτος δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένας υπάλληλος του Οίκου Ναύτου, άπαιχτος όμως στην εξυπνάδα και την παρασκηνιακή δράση… Και μην ξεχνάμε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αποκλειστική υπόθεση του αρχηγού. Και εκεί βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, όπως βόλεψε και τον Χριστοδουλάκη και τον Κοσμίδη.
Ο κ. Σημίτης δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε, τι έκανε ο Τσουκάτος. Ήταν απόλυτα ενημερωμένος. Και ως ανταμοιβή για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε τον… διόρισε βουλευτή.
Περιμέναμε πάντως ότι ο κ. Σημίτης θα ήταν ανδρείος. Ότι θα κάλυπτε τον συνεργάτη του… Αλλά τι ζητάμε τώρα. Και εδώ επιβεβαιώνονται εκείνοι που πάντα έλεγαν ότι μόνο για τον εαυτούλη του ενδιαφερόταν. Όμως ένας ηγέτης δεν εγκαταλείπει τους ανθρώπους του. Κι ούτε τους απαρνιέται. Θα θυμίσουμε τι έκανε ο Ανδρέας, όταν όλοι είχαν βάλει στον τοίχο τον μακαρίτη Φάνη Τόμπρα και έκαναν πως δεν τον γνωρίζουν, δήλωσε τότε δημόσια, «Είναι φίλος μου». Αυτή είναι η διαφορά ηγέτη από «ηγέτη»…
Όμως η υπόθεση της Ζήμενς δεν ξεπερνιέται εύκολα. Ούτε είναι μικρή υπόθεση. Η θέση του αρχηγού, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο για τις καρέκλες… και τα αξιώματα…
Ο Χριστοφοράκος δεν μπορεί να βρήκε στον… δρόμο τον Τσουκάτο και να έπεσε πάνω του… Κάποιος έδωσε την εντολή. Και όχι μόνο την εντολή αλλά και συναίνεσε να παρθεί το 1.000.000 μάρκα… Και εδώ, θα πρέπει να εξηγηθεί για ποιον λόγο τα έδωσε η Ζήμενς, ασφαλώς για κάποια συγκεκριμένη «εξυπηρέτηση», π.χ. για το κλείσιμο κάποιας δουλειάς, που βέβαια δεν θα μπορούσε να τακτοποιήσει ο Τσουκάτος αν δεν είχε το «ΟΚ» του αρχηγού και πρωθυπουργού… Και μη μας πουν ότι έδωσε 250.000.000 δρχ. έτσι για… φιλοδώρημα, γιατί θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι…

ΥΓ.: Μάταια προσπαθεί ο κ. Βίος να πείσει ότι δεν είχε ιδέα για την προέλευση του 1.000.000 μάρκων. Καλά όταν πήγε 75.000.000 δρχ. στον Τσουκάτο δεν τον ρώτησε, «Ρε Θόδωρε, από πού είναι αυτά τα εκατομμύρια, πού τα βρήκες, ένα μισθό δεν παίρνεις;»!


Σχολιάστε εδώ