Πασοκικά, συνέχεια δεύτερη

«Η συναρπαστική ιστορία του ΠΑΣΟΚ, που σε πολλές περιπτώσεις είναι και η ιστορία της χώρας, είναι ενιαία και δεν ακρωτηριάζεται», δήλωσε μεγαλοδελφίνος. Λυπάμαι, αλλά η «συναρπαστική ιστορία του ΠΑΣΟΚ» ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΛΗΞΕΙ -όσον αφορά την όποια ΑΛΛΑΓΗ της νεοελληνικής κοινωνίας- όταν κατέφτασε σε αυτό ο Βαγγέλης. Έκτοτε, κρατούν το πτώμα ζωντανό. Οι τυμβωρύχοι.
Η συναρπαστική ιστορία στην οποία πήρε μέρος ο Βαγγέλης περιελάμβανε εν πολλοίς και ΚΥΡΙΑΡΧΑ την «εκσυγχρονιστική» περίοδο, κατά την οποία:
– Έχουμε πλήρη ιδεολογική και ΤΑΞΙΚΗ μετατόπιση, από την όποια (ψιλο)σοσιαλιστική αναφορά στον νέο-φιλελευθερισμό, από την όποια (σχετική) ανεξαρτησία, στην αμερικανοκρατία και στον νεο-οθωμανισμό (με την άκριτη στήριξη της μελλοντικής εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως και με τις συνεχείς υποχωρήσεις της ελληνικής ελίτ στις τουρκικές αξιώσεις), έως τη γελοιότητα των ζεϊμπέκικων στα πόδια του Τζεμ άλλου «υπεύθυνου» και την παράδοση του Οτσαλάν, για να μην ξεχνιόμαστε…)
– Έχουμε κατάληψη του ΠΑΣΟΚ από τους προερχόμενους από τους άλλους χώρους της Αριστεράς, ιδιαίτερα της «διεθνιστικής» και της «κοσμοπολίτικης» λογικής, κυρίως Κνιτών – «Εσωτερικών» και ΕΚΚΕτζήδων. Γι’ αυτό, πέραν των άλλων, σύντομα στην εν λόγω περίοδο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, ποινικοποιείται η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ άποψη. Αλήθεια, βρήκε ο Βαγγέλης ΠΑΚιτζήδες όταν έφτασε στο ΠΑΣΟΚ, πέραν των ολιγάριθμων αυλικών; (αν γνωρίζει το θέμα…). Με την ευκαιρία, λόγω των ημερών, να αναφερθώ ιδιαίτερα στους πρώην ΕΚΚΕτζήδες: Υπενθυμίζω τον αποκαλούμενο και «Δούναβη της σκέψης» (!) ο οποίος έκανε τον ενδιάμεσο στον ΣΔΟΕ για να μην πληρώσει τα οφειλόμενα γνωστός μεγαλοτραγουδιστής, του οποίου η «συμμετοχή» σε οτιδήποτε συνέβαινε στη μουσική βιομηχανία ήταν σχεδόν υποχρεωτική… Για να φτάσουμε στον σημερινό εμπλεκόμενο «στρατηγό», τον σχετιζόμενο με τη Μίζενς… Αυτοί οι δύο άλλωστε, όπως και το άλλο λαμπρό Ρεθυμνιώτικο μπουμπούκι, που συμμετείχε στο μεγάλο φαγοπότι του χρηματιστηρίου, ήταν οι ΚΥΡΙΟΙ σύμβουλοι του «εκσυγχρονιστή» πρωθυπουργού. Τι πιστεύει, αλήθεια, ο αγαπητός Βαγγέλης ότι έμεινε από τη σημιτική οκταετία στον κόσμο, αν όχι αυτά που περιγράφω ανωτέρω; (Για να μη γίνομαι άδικος, στην εν λόγω οκταετία συμμετείχε ως στέλεχος ΠΡΩΤΗΣ γραμμής, άρα και συνυπεύθυνος, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.)
Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ ούτε συναρπαστική (μόνο) είναι, ούτε πολύ περισσότερο ενιαία. Τα λοιπά είναι για χαχόλους ή αφελείς.


Σχολιάστε εδώ