Και αξιωματικοί στο πάρτι της… μίζας

Δόξα τω Θεώ, οι πολιτικοί μας -εκείνοι βέβαια που μετείχαν στο φαγοπότι- αποδεικνύεται ότι δεν είναι μοναχοφάηδες… Κάποια κόκαλα άφησαν και για εκείνους που έστηναν τις δουλειές. Ή, αλλιώς, για τα… παρένθετα πρόσωπα, όπως… νόμιμα λέγονται.
Στο πάρτι των εξοπλισμών, ρόλο αποφασιστικό έχουν παίξει -ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ- αξιωματικοί. Από κάτω μέχρι πάνω… Ένας από αυτούς είχε σπουδαία δράση. Και όταν υπηρετούσε και σήμερα που είναι απόστρατος. Ονόματα προς το παρόν δεν λέμε… αλλά απλώς αποκαλύπτουμε σήμερα τη δραστηριότητά του, κι όποιος ανακαλύψει τον… εαυτό του, εμείς δεν φταίμε…
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Ήταν διευθυντής Διαβιβάσεων για 14 χρόνια, χωρίς να μετακινηθεί στο ΓΕΣ έως το 2006, οπότε και αποχώρησε. Αλήθεια ή όχι ότι συνεργαζόταν και συνεργάζεται ακόμα, υπό μορφήν συμβούλου, με τις κάτωθι εταιρείες και πρόσφερε πολλές… υπηρεσίες, όπως:
= Αlcatel: Πέτυχε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία τη δημιουργία ειδικής προδιαγραφής στο πρωτόκολλο τιμολόγησης και διαχείρισης δικτύου από την Alcatel, προκειμένου να κατοχυρωθεί η προμήθεια των τηλεφωνικών κέντρων του Στρατού προς την ΑΝΚΟ (Alcatel 4200 και 4400).
= Με τη Siemens είχε ήδη επιτυχώς εγκρίνει την προμήθεια του συστήματος ERMHS 2.
= Με την Datek έκανε δουλειές για την προμήθεια και εγκατάσταση δορυφορικών ασύρματων κεραιών (Δεκέλεια).
= Με τη Miltech έκανε πληθώρα προμηθειών ασυρμάτων πομποδεκτών και άλλου εξοπλισμού στρατιωτικών προδιαγραφών.
= Με την Defenco είχε στενή σχέση για προμήθεια ειδικών συστημάτων (προσομειωτών, βαλιστικών συστημάτων, UAV κ.λπ.).
· Με τη Sonak πέτυχε την υπογραφή πληθώρας συμβάσεων ειδικών στρατιωτικών συστημάτων.
= Με την Intracom υπέγραψε την προμήθεια ασυρμάτων TRC-9200, πληθώρας κρυπτοσυσκευών τύπου Secline.
Είναι απορίας άξιον πώς ένας αξιωματικός, με μοναδικούς πόρους έναν μισθό και σήμερα μια σύνταξη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει επιτύχει να δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως αυτή διαφαίνεται στα Ε9 της οικογενείας του (σύζυγος και 3 τέκνα), ενώ παράλληλα τα αυτοκίνητα της οικογενείας κοστίζουν άνω των 100 χιλιάδων ευρώ και τα 4 σπίτια (με εντοιχισμένο εξοπλισμό Siemens!) πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Κι όπως μάθαμε στις εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω συνεχίζει να εργάζεται σήμερα αφανώς ως σύμβουλος, ενώ έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση κατά την αποχώρησή του από το Στράτευμα… Αυτά, και περιμένουμε την απάντηση όποιου η… τιμή θίγεται… Και ως τότε η αθάνατη Ελλάδα να ‘ναι καλά, να… τρέφει τα πονηρά παιδιά της.


Σχολιάστε εδώ