Είχαν σχέση τα σχέδια του Μυλωνά για μεγάλη επένδυση στη Ρωσία με την απαγωγή του;

Τέλος καλό όλα καλά με την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Γ. Μυλωνά, αν και τα ερωτηματικά για την όλη εξέλιξη της επιχείρησης είναι πολλά και σημαντικά.
Η Ασφάλεια, παρά την ευρεία κινητοποίηση, δεν κατάφερε να οδηγηθεί στα ίχνη των δραστών, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα. Ήταν πάντως συνεχώς ενήμερη για την κατάσταση του απαχθέντος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Π».
Άραγε η απαγωγή μπορεί να «κρύβει» επαγγελματικά μυστικά και ανταγωνισμούς;
Μπορεί πίσω από την άρτια επαγγελματική «δουλειά», των κατά τα άλλα ευγενών κακοποιών, να καλύπτεται μια ιστορία η οποία έχει τις ρίζες της στη Ρωσία και στην εξάπλωση της εταιρείας «Αλουμίλ»;
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του κ. Μυλωνά, η «Αλουμύλ», σχεδίαζε μεταξύ άλλων και την επέκτασή της στη ρωσική αγορά.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την «Αλουμύλ» να ήταν έτοιμη να κατασκευάσει μεγάλη μονάδα κάθετης παραγωγής αλουμινίου, από βωξίτη έως έτοιμα προϊόντα αλουμινίου, που θα κυριαρχούσε στην ρωσική αγορά.
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η προοπτική ανατροπών στον χώρο του αλουμινίου λόγω των επενδυτικών σχεδίων του κ. Μυλωνά θα μπορούσε ίσως να προκαλέσει ανησυχία σε τοπικούς ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς κύκλους.
Το ερώτημα που πλανάται πάντως σε σχέση με τις πληροφορίες του «Π» είναι εάν τα σχέδια της εταιρείας για την κατασκευή μονάδας στη Ρωσία παραμένουν, ανεστάλησαν ή τροποποιήθηκαν… (Περισσότερα γύρω από την απαγωγή στη σελίδα 37).


Σχολιάστε εδώ