Από το Περιστύλιο…

ν… Ούτε λίγο ούτε πολύ… δέκα διαμερίσματα κόστισαν στον ελληνικό λαό τα καινούργια σήματα της ΕΡΤ, που ανατέθηκαν στην αγγλική εταιρεία Red Bee Media αντί 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Τζάμπα πράμα, λέει ο κ. Ρουσόπουλος, αφού τα ιδιωτικά κανάλια πλήρωσαν για την αλλαγή από μισό ως ένα εκατομμύριο καθένα! Σκεφτείτε τώρα η ΕΡΤ, που έχει τρία κανάλια…
Κάπως έτσι απαντούσε ο υπουργός Επικρατείας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που του υπέβαλε τη σχετική ερώτηση για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, και κατάφερε να τον εξοργίσει, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα όταν είπε: «Πράγματι ο κ. Ρουσόπουλος είναι ο καλύτερος μεταπολεμικός υπουργός προπαγάνδας. Συγχαρητήρια, κύριε υπουργέ! Ξεπεράσατε τον Γκέμπελς!», του είπε.
Και όταν του ζητήθηκε, ανακάλεσε ως εξής: «Κύριε πρόεδρε, ανακαλώ. Δεν είναι καλύτερος του Γκέμπελς»…
νΤα τμήματα διακοπών της Βουλής, εάν κι εφόσον προλάβουν να λειτουργήσουν και δεν επαναληφθούν τα περσινά, ξεκινούν στις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου, το δεύτερο στις 11 Σεπτεμβρίου (με διακοπή από 1-25 Αυγούστου) και το τρίτο στις 3 Οκτωβρίου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν δεν μεσολαβήσουν ανατροπές, στις 6 Οκτωβρίου θα συνέλθει η ολομέλεια στη Β΄ Σύνοδο της ΙΒ΄ κοινοβουλευτικής περιόδου.
νΟ θόρυβος που δημιουργήθηκε από την πρόθεση του προέδρου της Βουλής να στριμώξει το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί της Δευτέρας συνεδριάσεις επιτροπών, οδήγησε τον κ. Σιούφα να το ξανασκεφτεί, περιορίζοντας τις συνεδριάσεις των επιτροπών μέχρι τις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης και από τις 2.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ώστε να έχουν όπως είπε «τη δυνατότητα οι βουλευτές της επαρχίας και κυρίως αυτοί που κινούνται με τα αεροπλάνα να μπορούν να επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες»…
Και πάλι όμως υπήρξε πρόβλημα: «Κύριε πρόεδρε, αφήνετε αρκετούς απ’ έξω», διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος. «Να μου πείτε πώς θα φεύγω και πώς θα πηγαίνω στην πατρίδα μου».
– «Μακάρι να μπορούσα να λύσω το πρόβλημα, αλλά ξέρω ότι από την Κυλλήνη έχετε πολύ γρήγορη και συχνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν μπορεί να τα λύσει ο Κανονισμός», του απάντησε ο κ. Σιούφας.
Εκείνος όμως επέμενε: «Τώρα, έρχεστε να κάνετε ένα βήμα πίσω, για να εξυπηρετήσετε τους βουλευτές του λεκανοπεδίου και να ονομάσουμε το Κοινοβούλιο ”Κοινοβούλιο Αθηνών και Μερικής Απασχόλησης”. Αυτή είναι η επαναφορά της πολιτικής στο κοινοβούλιο και αυτό είναι το βήμα μπροστά που κάνουμε. Εγώ είμαι από τη Ζάκυνθο. Όταν θα συνεδριάζει η Επιτροπή από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, εγώ πρέπει να φύγω την Κυριακή το απόγευμα, για να είμαι εδώ και να φύγω από την Αθήνα μετά την Παρασκευή το απόγευμα. Και μου μένει μιάμιση μέρα να διαθέσω στην εκλογική μου περιφέρεια».
– «Κύριε συνάδελφε, εμείς τι να πούμε; Εμείς δεν έχουμε προβλήματα που είμαστε στην κυβέρνηση; Μόνο η αντιπολίτευση έχει προβλήματα;», πετάχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αριάδνη Μανούσου -Μπινοπούλου».
– «Σαφώς», παραδέχτηκε ο κ. Βαρβαρίγος. Και έχω την απορία, κυρία συνάδελφε, πώς δεν τα εκφράσατε τα προβλήματα. Γιατί δεν ξέρω στις Κυκλάδες πώς θα πηγαινοέρχεστε, με ποιον τρόπο, εκτός και εάν σας δώσει ειδικό μέσο η κυβέρνηση και μπορείτε και ασκείτε τα καθήκοντά σας. Εγώ, όμως, εκφράζω την αδυναμία».
Και η κ. Μπινοπούλου: «Μου δίνουν Mercedes, για να πηγαίνω στα νησιά»!
Απρόσμενο… υποστηρικτή βρήκαν οι βουλευτές της περιφέρειας στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Α΄ Αθηνών Νάσου Αλευρά:
«Έχει κανένας από εμάς την αίσθηση ότι είμαστε κάποιοι αργόσχολοι ή έχει κανένας από εμάς την αίσθηση ότι μπορούμε να είμαστε με τις ώρες στο Κοινοβούλιο και μάλιστα με το μηδενικό αποτέλεσμα, με τη μηδενική επιρροή στο νομοθετικό έργο; Σήμερα το απόγευμα, για παράδειγμα, και την Πέμπτη το απόγευμα, για να δώσω μια πραγματική διάσταση των προβλημάτων, είμαστε προσκεκλημένοι από το κόμμα μας να κάνουμε περιοδεία στις γειτονιές της Αθήνας. Σας ερωτώ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε;».
Καθένας με τον πόνο του δηλαδή…


Σχολιάστε εδώ