Αλώβητη από ακρίβεια και Ζήμενς η ΝΔ

Σύμφωνα με γκάλοπ της RASS που διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες η ΝΔ εξακολουθεί να στηρίζεται από το 40% των ψηφοφόρων, ενώ η αντιπολιτευτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ… βαθμολογείται με βαθμό πολύ κάτω από τη βάση.
Είναι χαρακτηριστικό πως για την ακρίβεια όλος σχεδόν
ο κόσμος πιστεύει πως κανένα κόμμα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει, ενώ σημαντικό ποσοστό δείχνει ανοχή στη ΝΔ λέγοντας πως μπορεί να βρει λύση, ενώ ένα ποσοστό 40% πιστεύει ότι για την κατάσταση στην αγορά δεν φταίει η κυβέρνηση αλλά το πετρέλαιο! Για το θέμα των ημερών, το σκάνδαλο Ζήμενς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως δεν τους έκανε… έκπληξη η αποκάλυψή του γιατί λίγο πολύ το περίμεναν, ενώ το 50% θεωρεί ότι και το που αποκαλύφθηκε η υπόθεση δεν σημαίνει τίποτε αφού θα… κουκουλωθεί!
Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας της RASS είναι τα ακόλουθα:
·• Για την ακρίβεια, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύση. Ωστόσο ένα 20% θεωρεί ότι η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ ένα 10% πιστεύει ότι τη δυνατότητα αυτή την έχει το ΠΑΣΟΚ!
·•· Για τον τουρισμό, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πήγαν πέρυσι διακοπές, ενώ ένα παρόμοιο ποσοστό είπαν ότι θα πάνε και φέτος! Δηλαδή η ακρίβεια δεν επηρεάζει τα… μπάνια του λαού. · ·
•· Για τον έλεγχο της αγοράς, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αδυνατεί η κυβέρνηση να ελέξει το καρτέλ και τους μεσάζοντες, αλλά το υπόλοιπο ποσοστό πιστεύει ότι οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην αγορά οφείλονται στις διεθνείς συγκυρίες και το πετρέλαιο…
• Το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η εικόνα της κυβέρνησης έχει χειροτερέψει από τις εκλογές και εντεύθεν, ενώ στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 70% απάντησε όχι! Όμως ένα παρόμοιο ποσοστό τονίζει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστηρίζουν πως αν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα!
• Για το σκάνδαλο Ζήμενς, ένα ποσοστό πάνω από 50% πιστεύει πως έχει ευθύνη η ΝΔ.
• · Ένα μεγάλο ποσοστό επίσης, γύρω στο 60%, πιστεύει πως δεν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο κόμμα, το υπόλοιπο 40% όμως θεωρεί ότι χρειάζεται μια τέτοια παράταξη η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη όλων των υφισταμένων κομμάτων.
• · Ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 90% των ερωτηθέντων, απάντησε πως δεν τους προκάλεσε έκπληξη η αποκάλυψη για τις μίζες, δηλαδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί δεδομένο πως για ό,τι γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο, κάποιοι λαδώνουν και κάποιοι… λαδώνονται!
• Για τη διαχείριση του σκανδάλου, ένα ποσοστό 40% θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Καραμανλή, ενώ ένα 20% ζητάει να αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων.
• Παράλληλα το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πολιτικοί αρχηγοί γνώριζαν τι γινόταν και θα έπρεπε να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην αποκάλυψη του σκανδάλου…
Ωστόσο ένα ποσοστό πάνω από 50% πιστεύει ότι τελικά θα κουκουλωθεί η αλήθεια, ενώ το 40% εκτιμά ότι τα κόμματα θα αξιοποιήσουν το θέμα για πολιτική αντιπαράθεση.
• Παρ’ όλα αυτά όμως η ΝΔ εξακολουθεί να κυριαρχεί στο εκλογικό σώμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κυβερνών κόμμα έχει καλύτερη προοπτική για το μέλλον, ενώ στο ερώτημα αν ψήφιζαν σήμερα τι θα ψήφιζαν το 40% δήλωσε ότι θα ψήφιζε ΝΔ γιατί τη θεωρεί καλύτερη απ’ τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ άλλο 40% επειδή θεωρεί πως πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και ένα 20% για να μην… ξαναγυρίσει το ΠΑΣΟΚ!
• Σε ερώτημα για το ποιο κόμμα κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί αφού αυτό πιστεύει το 40%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πιο πίσω και από τον ΛΑΟΣ!
• Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Τσίπρας βρίσκεται αρκετά πάνω από τον Κ. Καραμανλή, ενώ στα πρόσωπα που κυριαρχούν στα κόμματα στο ΠΑΣΟΚ πρώτος, πολύ μακράν του δευτέρου, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στη ΝΔ η Ντόρα.

Οργανωτικό φιάσκο
η «περιοδεία» Παπανδρέου
στον Πειραιά

Η «περιοδεία» Παπανδρέου στον Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του Σημίτη, πρέπει να θεωρηθεί ένα πελώριο οργανωτικό φιάσκο.
Γιατί είχε ελάχιστη κινητοποίηση, κακή οργάνωση και χαρακτηριστικά ενός οδοιπορικού αρχηγού, ενός πολύ μικρού κόμματος και μιας παρέας.
Γιατί έλειπαν απλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πειραιά, δεν είχαν ενημερωθεί οι οργανώσεις και η κινητοποίηση που είχε γίνει αφορούσε επιλεκτικά την παρέα της νομαρχίας και κατά ένα μέρος μόνο του δήμου. Προφανώς ο κ. Μίχας να ήθελε να αποδείξει ότι δεσπόζει στον Πειραιά! Στο μεταξύ, στη διαδρομή του οδοιπορικού του Παπανδρέου ακούστηκαν κραυγές διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου κ. Φασούλα για «άθλια καθαριότητα», για «υποβάθμιση της πόλης», για «τι τον θέλεις μαζί σου» και άλλα ηχηρά, τα οποία άλλοι χρέωναν στην παρέα Μίχα και άλλοι στην αγανάκτηση του κόσμου για τα προβλήματα της πόλης.
Βέβαια, από παντού ο κ. Παπανδρέου άκουγε ότι «καλά έκανε με τον Σημίτη, με τον οποίο πρέπει να τελειώνουμε οριστικά», αφού ο κ. Σημίτης είναι ανύπαρκτος και ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά και η πόλη δεν έχει άλλον βουλευτή ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ