Ήταν όλοι μια αγαπημένη παρέα…

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι εάν ο διπλανός σου είναι κλέφτης, δεν είναι όλοι οι διπλανοί σου κλέφτες, όμως κάποιες πτυχές θέλουν φως, περισσότερο φως, και αυτό υπολογίζουμε να κάνουμε με τη λεπτομερή καταγραφή κάποιων μη αμφισβητούμενων δεδομένων.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η εταιρεία TelePassport έχει συνέταιρο τον κ. Γεώργιο Σκαρπέλη από τον ΟΤΕ. Ο γνωστός Φραντς, συνέταιρος του κ. Σκαρπέλη, είναι ο κ. Ηλίας Γεωργίου, ο γνωστός από τα μαύρα ταμεία της Siemens, καθώς και ο υιός του Σωτήρης. Επίσης συνέταιρος είναι και ο Νικόλαος Μαρνιέρος, πρώην ανώτερο στέλεχος του ΟΤΕ. Στο ΔΣ συμμετέχουν επίσης ο Σούλης Αποστολόπουλος, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην διοικητής της Τράπεζας Αττικής, και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, καθώς και οι δικηγόροι Σοφία Στρογγύλη, Νίκη Σταμπουλή και Νίκος Κουτρουμπής.

Ο Εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει πολλά μέλη του ΔΣ της TelePassport, διότι υπάρχει μια, αν μη τι άλλο, περίεργη παρέα που έχει σχέση με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ίσως εδώ κρύβονται και μεγάλες εκπλήξεις.

Άλλο στοιχείο που καταγράφεται είναι ότι η σύζυγος του Ηλία Γεωργίου Ειρήνη είναι υπάλληλος στον ΟΤΕ και μέλος στο ΔΣ των επιχειρήσεων Μπατατούδη. Στο ΔΣ των επιχειρήσεων Μπατατούδη συμμετείχε και ο Νίκος Κουτρουμπής, συνέταιρος του συζύγου της Ειρήνης Γεωργίου, Ηλία στην TelePassport. Μέλος, εξάλλου, της TelePass, θυγατρικής της Telepassport, είναι το στέλεχος της Siemens και κατόπιν της TelePassport Νεκτάριος Τζώρτζογλου. Στο ΔΣ των επιχειρήσεων Μπατατούδη συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, μέλος των διοικήσεων του ΟΤΕ τις γνωστές εποχές.

Η εταιρεία TelePassport απορροφήθηκε από την εταιρεία ΛΑΝΝΕΤ του επιχειρηματία Θωμά Λαναρά.

Στην υπόθεση Siemens εμπλέκεται και το ανώτερο στέλεχος Διονύσιος Δενδρινός, που έχει κοινές εταιρείες με γνωστό συνεργάτη κορυφαίου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και με στελέχη από τον χώρο της Πολεμικής Βιομηχανίας.

Επίσης, ο Διονύσιος Δενδρινός είχε διοριστεί επί ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της Εμπορικής Κεφαλαίου, με πρόεδρο τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τον Κωνσταντίνο Γεωργουτσάκο.

Οι επίσης γνωστοί στην υπόθεση Siemens Γιώργος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας της γνωστής εταιρείας Χουβαρδάς έχουν συνεταιρική σχέση με μεγάλο διαφημιστή που στο ΔΣ των εταιρειών του εμφανίζονταν κατά το παρελθόν κορυφαία πολιτικά στελέχη. Και αναφερόμαστε σε πολιτικούς άλλων κομμάτων. Χωρίς αυτό να είναι επιλήψιμο, είναι, αν μη τι άλλο, περίεργο, διότι όταν είσαι σε ΔΣ μιας εταιρείας και είσαι και πολιτικός, σαφέστατα επηρεάζεις με τον τρόπο σου.

Και ερχόμαστε τώρα στην υπόθεση Βίου, Βόγια, Πιταούλη. Είναι γνωστή η σχέση Τσουκάτου – Βίου και γνωστή η όλη υπόθεση. Επίσης, είναι γνωστό ότι η Ελπίδα Τσουρή είναι συγγενής του κ. Βίου. Συμμετέχει όμως στο ΔΣ των επιχειρήσεων ο αδελφός της Κωνσταντίνος.

Ούτε εδώ υπάρχει κάτι μεμπτό, απλώς καταγράφεται. Συνέταιρος του κ. Βίου υπολογίζεται και ο Σταύρος Καλογερόπουλος, μέλος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας και πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Συνέταιρος του κ. Βίου είναι και γνωστός εφοπλιστής, καθώς και ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Νικόλτσιος.

Και εδώ δεν υπάρχει κανένας ψόγος. Απλή καταγραφή του ρεπορτάζ. Άλλωστε εμείς δεν κάνουμε, ούτε φιλοδοξούμε να κάνουμε, τους ντέτεκτιβ. Απλά ρεπορτάζ από το ΦΕΚ αντιγράφουμε. Για το γνωστό δίδυμο Βόγια – Βίου οι επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πολλές. Εμπλέκονται επίσης και πολλοί δικηγόροι, με ύποπτο παρελθόν και σχέσεις με εταιρείες του εξωτερικού, αλλά τα λοιπά τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Ο ρεπορταζάκιας

ΥΓ. 1: Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς σε ποιο παλιό εργοστάσιο στεγάζεται σήμερα η Cosmote, στην Αχαρνών. Αγοράστηκε από την Cosmote; Ενοικιάστηκε; Και αν ναι, πόσο είναι το ενοίκιο; Ποιος υπέγραψε τη σύμβαση και ποια εταιρεία έκανε το έργο;

ΥΓ. 2: Γιώργο, αντί να ρωτάς τον Καραμανλή για τους «γαλάζιους» χρηματιστές, ρίξε μια ματιά να δεις τι σχέση έχουν μαζί τους κορυφαία στελέχη του κράτους επί εποχής Σημίτη.

ΥΓ. 3: Αν προχωρήσει η υπόθεση των χρηματιστών και σπάσει ένας κρίκος, η υπόθεση Τσουκάτου θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

ΥΓ. 4: Πού βρήκε ο γνωστός Γενναίος γυμναστής 120.000 δρχ. το ’99 και έστησε τη χρηματιστηριακή του εταιρεία;

ΥΓ. 5: Κύριοι της πολιτικής, θέλει αρετή και τόλμη η υπόθεση Ζήμενς. Αποδείξτε το.

ΥΓ. 6: Χρηματιστήριο και Ζήμενς πάνε αγκαλιά. Θυμηθείτε το.


Σχολιάστε εδώ