Παντού ο θείος Βίος…

Βασικός μέτοχος στο ξενοδοχείο ΕΡΥΘΑ στη Χίο, για το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει επεκτάσεις προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ…
Ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας «Αρχιπέλαγος», που σήμερα εκτελεί στη Χίο το έργο του φράγματος στη θέση Κόρης Γεφύρι και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Χίου.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν στο ΔΣ του Συλλόγου Χίων Φοιτητών την περίοδο της δικτατορίας και όπως λέγεται συμμετείχε στην επιτροπή κατάληψης του Πολυτεχνείου… Προερχόμενος από την Αριστερά, προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 1981… Πάντοτε εκινείτο στα παρασκήνια της Χαριλάου Τρικούπη, σε προθαλάμους υπουργών, με πολλές γνωριμίες, ποτέ όμως δεν είχε συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές ή όργανα του Κινήματος.
ΕΠΙ εκσυγχρονισμού -εκτός από τις εξυπηρετήσεις, τον Τσουκάτο και τη διακίνηση μέσω λογαριασμού στο εξωτερικό των εκατομμυρίων της SIEMENS- φαίνεται ότι πήρε από τον ΑΚΤΩΡΑ, την κατασκευαστική εταιρεία του Μπόμπολα, υπεργολαβία τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Χίου, τη Μαρίνα Βροντάδου και το φράγμα της Χίου, για το οποίο είναι σε μόνιμη κόντρα με τον νομάρχη Χίου Π. Λαμπρινούδη, επίσης ΠΑΣΟΚ, γιατί απαιτεί να του ανατεθούν απευθείας συμπληρωματικά έργα του κυρίως έργου, προκαλώντας έτσι την εξέγερση των ντόπιων εργολάβων.
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τα πρόσφατα γεγονότα για το σκάνδαλο της SIEMENS το «ΠΑΡΟΝ» επαναφέρει στη μνήμη των αναγνωστών του τι ακριβώς έγραφε στις 2/5/2004 στη στήλη ΖΙΖΑΝΙΟ, στη σελίδα 3. «Ο θείος Βίος αληθεύει ότι μετέχει έστω και ατύπως στις εργολαβίες για κατασκευές νοσοκομείων που ανέθεσε η ΔΕΠΑΝΟΜ μέχρι και τις εκλογές… Τι λέει γι’ αυτό η αρμόδια (τότε) υφυπουργός Υγείας κ. Τσουρή;».
ΑΥΤΑ γράφαμε τότε, απορώντας πώς η ανιψιά είχε αποκτήσει τέτοια δύναμη και άφηνε τον θείο να αλωνίζει… Γιατί εκτός από όλα αυτά δεν υπήρχε τότε καμία αμφιβολία ότι ο θείος ήταν το ουσιαστικό αφεντικό στην εργολαβία του Λαϊκού Νοσοκομείου για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που κατακυρώθηκε με έκπτωση 1,42% στην εταιρεία ΛΑΚΩΝ μετά από μεθοδευμένη πρόσκληση 4 εταιρειών…
ΔΕΝ υπήρχε ακόμη καμία αμφιβολία ότι και στην κατασκευή του Νοσοκομείου της Χίου ο θείος ήταν ο ουσιαστικός εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο… Ο προϋπολογισμός του ήταν 12,345 εκατομμύρια ευρώ και ανετέθη στον ΑΚΤΩΡΑ με έκπτωση 2,05%… Ο ανταγωνισμός στον διαγωνισμό αυτό ήταν σκληρός και οι εκπτώσεις που δόθηκαν ήταν 0,26%, 1,1% και 1,7% και βεβαίως σε ό,τι αφορά τις παρατάσεις του έργου που δόθηκαν και τις συμπληρωματικές εργασίες την ευθύνη την είχε η ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία για κάποιο λόγο δεν χάλαγε χατίρι στον θείο Βίο…
Φίλος του θείου Βίου ο Ηλίας Πιταούλης
ΑΠΟ τη Χίο και ο Ηλίας Πιταούλης, που είναι οικονομολόγος, επιχειρηματίας, και φαίνεται να κατευθύνονταν χρήματα στον λογαριασμό του… από λογαριασμό της SIEMENS, από τον οποίο εκινούντο τα μαύρα χρήματα… Πολιτικοποιημένος, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Χίου Φοιτητών 1970-1973. Φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής, στέλεχος του αντιδικτατορικού κινήματος, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα. Στέλεχος του Ρήγα και του ΚΚΕ εσ. και αργότερα στον Συνασπισμό… Πολύ αργότερα μεταπήδησε στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ, έχοντας στενές σχέσεις με τον επίσης σημιτικό γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Γιάννη Καλογήρου επί εκσυγχρονισμού… Ως επιχειρηματίας ασχολήθηκε με το εμπόριο δέρματος και στο παρελθόν με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ διαθέτει αναπτυξιακή εταιρεία στην Αθήνα.
ΚΑΤΑ τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής Χίου είχε αναλάβει διευθυντής στο ΚΕΚ «Όμηρος», που διαχειριζόταν η ΤΕΔΚ Χίου, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα.
Ανιψιός του θείου Βίου και ο Βόγιας
ΑΠΟ τη Χίο και ο έτερος που φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό στο εξωτερικό και να κατατέθηκαν και σε αυτόν χρήματα από τον λογαριασμό του μαύρου χρήματος της SIEMENS, o Μιχάλης Βόγιας… Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για ανιψιό του Στέλιου Βίου και η μητέρα του μάλιστα είναι διευθύντρια στο ξενοδοχείο ΕΡΥΘΑ, ιδιοκτησίας του θείου Βίου… Το θέμα του παραμένει ακόμη ανοικτό, γιατί όπως λέγεται ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι τα λεφτά που βρέθηκαν προέρχονται από την αποζημίωσή του για εργασίες που εκτέλεσε στο πλαίσιο σύμβασης που είχε με τη γερμανική εταιρεία… Μένει να διαπιστώσει ο ανακριτής αν πράγματι ο ανιψιός ασχολείτο με εξοπλισμούς και δούλευε για λογαριασμό της SIEMENS ή αν και αυτός ήταν ένα ακόμη παρένθετο πρόσωπο…


Σχολιάστε εδώ